Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

De brug

Titel : De brug
Auteur(s) : Kingsbury, Karen
EAN : 9789029721684
Uitgever : Voorhoeve
Prijs : € 10,-
Beschikbaar
Alphen : Voorraad in de winkel onbekend
Den Haag : Voorraad in de winkel onbekend
Zoetermeer : Voorraad in de winkel onbekend
De brug
(1 beoordeling)
Delen:

Ook verkrijgbaar als:
Beschrijving

Dertig jaar lang was boekhandel 'De Brug' het hart van het stadje Franklin.
De eigenaren zijn ontroostbaar wanneer een overstroming bijna alle boeken in de winkel onbruikbaar maakt en de bank weigert garant te staan.
Ryan Kelly bracht veel tijd door in De Brug met zijn vroegere vriendin Molly. Nog steeds hoort hij af en toe haar stem die zegt dat hij zijn dromen moet volgen. Hij heeft het geprobeerd, maar na een mislukte carrière realiseert hij zich dat Molly zijn enige echte droom was.

Karen Kingsbury is de absolute nummer 1 van christelijke romanschrijvers in Amerika. Van haar ruim veertig romans zijn al meer dan tien miljoen exemplaren in omloop. Ze won talloze prijzen, en sommige van haar boeken worden zelfs verfilmd. Karen krijgt stapels brieven en e-mails van lezers. Hierdoor weet ze dat haar boodschap van hoop al vele levens veranderde.
Karen Kingsbury behaalde in 1986 haar diploma in de journalistiek en werkte een tijdje als sportverslaggever. Daarna schreef ze artikelen voor de voorpagina van The Daily News. Haar eerste boek gaat over een moordzaak die ze in die tijd als journalist heeft gevolgd.
Naast auteur is Karen een veelgeprezen spreker op vrouwenbijeenkomsten. Verder schrijft ze af en toe liedjes. In haar vrije tijd is ze graag bij haar gezin. Ze woont in de Pacific Northwest in Amerika met haar man en zes kinderen, waaronder drie geadopteerde jongens uit Haïti.

Productspecificaties
EAN : 9789029721684
Auteur(s) : Kingsbury, Karen
Taal : Nederlands
Onderwerp : Vertaalde literaire roman, novelle
Uitgever : Voorhoeve
Verschenen : Oktober 2013
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 272
Afmetingen : 205 x 130 x 24 mm
Gewicht : 333 gram
Velden met een * zijn verplicht
De Brug
Recensie door: Ad Bakker

Met de benen gestrekt op de bank begon ik aan deze sfeervol ogende roman. Lekker; echt zo'n heerlijk romantisch boek (dacht ik). Maar… dat pakte anders uit. In de eerste hoofdstukken word je meegesleurd in de zich dramatisch ontwikkelende levens van twee echtparen. Niets geen romance maar aangrijpende werkelijkheid. Dat kwam wel even bij me binnen.
Enkele hoofdstukken later komt er wat meer rust in het verhaal en kunnen personages zich gaan ontwikkelen. Charlie en Donna, beheerders van boekhandel De Brug, kunnen al hun pijn en verdriet kwijt in deze nieuwe roeping: door middel van boeken mensen(levens) weer hoop geven voor de toekomst. En zo vormt De Brug de spil in de levens van vele mensen.
De huiskamer die zij ingericht hebben voor hun klanten (inclusief koffieautomaat! – super) vormt ook geregeld het toneel voor romantische stelletjes. Zo ook Ryan en Molly. Eigenlijk ontmoeten ze elkaar daar stiekem omdat Molly haar vader van niets mag weten. Maar wanneer naar twee jaar hun relatie ongelukkigerwijs ten einde komt is de verwarring en teleurstelling in hun levens compleet.
Misverstanden ontstaan en lossen ook weer op. Leugens worden als een bom neergelegd maar de wonden worden ook weer geheeld. En het dieptepunt in het verhaal mag er gewoon zijn.
Karen beschrijft op een bijzondere manier de plaats welke De Brug mag innemen in levens van mensen. Mooi hoe zij de gedrevenheid van Charlie en Donna verwoord. Ook 'de tweede kans' die mensen (en de winkel) krijgen geeft het boek een mooie dimensie. Het stadje Franklin, waar het zich allemaal afspeelt, vormt een Dickens-achtig tafereel dat 'mensen uit de stad' niet zullen herkennen. Maar wel goed voor het feel-good gevoel.
Prijs: prima; uitvoering: idem (paperback met luxe flappen); zeker geen 'even snel geschreven' tussendoortje van Kingsbury. Ook daarom uitermate geschikt voor de Kersttijd.