Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Nehemia, bouw op Mij

Titel : Nehemia, bouw op Mij
Auteur(s) : Austin, Lynn
EAN : 9789029724487
Uitgever : Voorhoeve
Prijs : € 24,99
Beschikbaar
Alphen : Voorraad in de winkel onbekend
Den Haag : Voorraad in de winkel onbekend
Leiden : Voorraad in de winkel onbekend
Zoetermeer : Voorraad in de winkel onbekend
Nehemia, bouw op Mij
(2 beoordelingen)
Delen:

Ook verkrijgbaar als:
Beschrijving

Derde deel van de serie door Lynn Austin over de wederopbouw van Jeruzalem met Nehemia in de hoofdrol. Omringd door vijanden en geteisterd door extreme droogte: Kan Jeruzalem ooit weer een bloeiende stad worden?

Het verhaal
Perzië, 445 v. Chr. Nehemia, de schenker van koning Artaxerxes, is diep geschokt als hij hoort dat de muren van Jeruzalem zijn afgebroken en de poorten zijn verbrand. Hij bidt tot God om hulp en zijn gebeden worden verhoord: de koning geeft hem toestemming om naar Jeruzalem af te reizen en de muren van zijn stad weer op te bouwen. Maar Nehemia heeft geen idee van de gevaren die hem wachten. De leiders van de omringende volken tonen zich brute vijanden, die samenspannen om de wederopbouw te stoppen. En de extreme droogte zorgt voor hongersnood, waardoor veel ouders zich genoodzaakt zien hun kinderen als slaven te verkopen. In deze moeilijke tijd zet Nehemia alles op alles om de muren van Jeruzalem te herbouwen, en blijft hij vertrouwen op de beloften van zijn God.

Over de auteur

Lynn Austin wordt geroemd om haar historische en haar bijbels-historische romans. Eerder schreef ze onder andere series over de bijbelse koningen Hizkia en Manasse. Nehemia, bouw op Mij is deel 3 in de serie De wederopbouw van Jeruzalem over de profeten Zacharia, Ezra en Nehemia. De romans van Austin kenmerken zich als inspirerend en ontroerend. Ze won al achtmaal de prestigieuze Christy Award voor haar boeken.

Quotes over de serie

'Eeuwen geleden worstelden mensen met dezelfde levensvragen als wij nu.' Lezen die roman!'
– Nederlands Dagblad over Ezra, leid Mijn volk

Deze mooi geschreven roman is rijk aan boeiende historische details.'
– Visie over Zacharia, keer terug

Dit deel kan los gelezen van de andere delen van de serie, waarin ook Ezra en Zacharia een rol hebben.

Productspecificaties
EAN : 9789029724487
Auteur(s) : Austin, Lynn
Taal : Nederlands
Onderwerp : Vertaalde literaire roman, novelle
Reeks : De wederopbouw van Jeruzalem (3)
Uitgever : Voorhoeve
Verschenen : November 2015
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 432
Afmetingen : 215 x 140 x 37 mm
Gewicht : 615 gram
Velden met een * zijn verplicht
Boeiend
Recensie door: Maaike

Een boeiend verhaal, deze roman waarmee Austin haar serie over de wederopbouw van Jeruzalem afsluit. Opnieuw blijkt Austin de Bijbelse gegevens rond de persoon Nehemia en de opbouw van de muren van Jeruzalem goed onderzocht te hebben. Dat resulteert in een wat mij betreft geloofwaardig verhaal. Een tekst waar veel Bijbellezers (ik in elk geval...) snel over heen zullen lezen, is Nehemia 3:12 'Sallum (...) werkte naaste hen, met zijn dochters'. Dat laatste heeft Austin geïnspireerd tot één van de verhaallijnen van het boek. Persoonlijk sprak juist die verhaallijn mij wel erg aan, omdat het iets zegt over de rol en positie van de vrouw in die tijd en cultuur. Verder past 'Nehemia' wat mij betreft helemaal in de lijn van 'Zacharia' en 'Ezra': een verhaal dat boeit en uitnodigt de betreffende Bijbelboeken nog eens met extra aandacht te bestuderen!

Nehemia
Recensie door: tmar

Nehemia, de schenker van koning van Perzië, Artaxerxes, en hoofd van diens beveiliging, krijgt toestemming om naar Jeruzalem af te reizen en de muren van de stad weer op te bouwen. De leiders van de omringende volken zitten hier niet op te wachten, en proberen op alle mogelijke manieren om de bouw te stoppen. Nehemia blijft vertrouwen op de beloften van zijn God en de muren worden in record tijd weer opgebouwd.
Dit is het 3e deel van de serie wederopbouw van Jeruzalem.
Ik heb mij afgevraagd waarom dit deel mij het minst geboeid heeft, maar heb geen echt antwoord voor mezelf gevonden. Omdat het een goed geschreven verhaal is en omdat het een verrassende inkijk biedt in het leven in die tijd, heb ik toch gemeend 4 sterren te moeten geven.

Saldo cadeaukaart
Facebook
Instagram
Twitter
YouTube
WhatsApp
E-mail