Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Ik zal verborgen zijn

Titel : Ik zal verborgen zijn
Auteur(s) : Rosenhart, Eline
EAN : 9789029726542
Uitgever : Kok
Prijs : € 26,99
Beschikbaar
Alphen : Voorraad in de winkel onbekend
Den Haag : Voorraad in de winkel onbekend
Zoetermeer : Voorraad in de winkel onbekend
Ik zal verborgen zijn
(Geen beoordelingen)
Delen:

Ook verkrijgbaar als:
Beschrijving

In 'Ik zal verborgen zijn' van Eline Rosenhart strijden twee joodse vrouwen met dezelfde naam - Hadassah - voor een volk dat wordt bedreigd in haar bestaan.

De een wordt in de tijd van het Perzische rijk meegesleurd in een leven dat ze nooit had kunnen voorzien en leert te wachten op het juiste moment om te handelen.

De ander vlucht na de Kristallnacht vanuit Hamburg met haar familie naar Amsterdam. Wanneer de nazi's Nederland binnenvallen, besluit ze in de voetsporen van haar naamgenote te treden. Met een telkens wisselende identiteit groeit zij tijdens en na de Tweede Wereldoorlog in de rol waartoe ze zich geroepen weet, om uiteindelijk thuis te komen in Erets Jisraël.

Een indrukwekkende roman over moed en volharding, maar ook een ontroerend coming of age verhaal over volwassen worden in tijden van jodenvervolging en verzetsstrijd.'-

Josha Zwaan, schrijfster van 'Parnassia' en 'Zeevonk'

Eline Rosenhart debuteerde op zeventienjarige leeftijd met de historische roman In liefde verbonden. Ze schreef drie jaar lang aan dit boek en verdiepte zich elk uurtje dat ze over had in de Amerikaanse Burgeroorlog.

Als kind had Eline al een grote fantasie. Zo vertelde haar ene voet gebeurtenissen aan de andere, of gaf ze haar iedere pop een heel eigen karakter. Na een bezoek aan de Verenigde Staten ontstond het idee om een historische roman te schrijven die zich daar afspeelde.

Eline is creatief en steekt veel tijd in klassiek ballet en choreografie. Ze houdt van nieuwe uitdagingen en is bijvoorbeeld spontaan Hebreeuws gaan leren. Ze woont en werkt nu vanuit Israël. Daarnaast is ze natuurlijk dol op schrijven.

Haar tweede boek is rijper en meer doorleeft, maar gezien de vorderingen is dit een auteur waar we veel van mogen verwachten.

Productspecificaties
EAN : 9789029726542
Auteur(s) : Rosenhart, Eline
Taal : Nederlands
Onderwerp : Historische roman (populair)
Uitgever : Kok
Verschenen : Maart 2018
Druk : 5
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 544
Afmetingen : 215 x 140 x 43 mm
Gewicht : 709 gram
Velden met een * zijn verplicht