Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Een weg door vuur en water

Titel : Een weg door vuur en water
Auteur(s) : Martin, Charles
EAN : 9789029732222
Uitgever : KokBoekencentrum Fictie
Prijs : € 23,99
Beschikbaar
Alphen : Voorraad in de winkel onbekend
Den Haag : Voorraad in de winkel onbekend
Zoetermeer : Voorraad in de winkel onbekend
Een weg door vuur en water
(2 beoordelingen)
Delen:

Ook verkrijgbaar als:
Beschrijving

In de christelijke thriller 'Een weg door vuur en water' van Charles Martin krijgt Murphy Shepherd het zwaar te verduren, zelfs voor iemand die weet dat het leven niet over rozen gaat. Hij heeft er zijn levenswerk van gemaakt mensen te redden die slachtoffer geworden zijn van mensenhandel, maar dit keer komt dat wel heel dichtbij.

INKIJKEXEMPLAAR een weg door vuur en water van Charles Martin.

Murphy Shepherd is een redder van mensenlevens, zozeer dat hij er zijn carrière van heeft gemaakt. In de wereld van misbruik en mensenhandel zet hij alles op alles om de slachtoffers te vinden en te bevrijden uit hun benarde situaties.

Na de dood van zijn eerste vrouw Marie trouwt hij met Summer, een vrouw die hij eerder uit de hand van ontvoerders heeft gered. Maar wanneer ze op het punt staan op huwelijksreis te gaan, slaat het onheil toe. Zijn dochter Ellie, Summer, haar dochter en nog een tienermeisje worden ontvoerd.

De ellende die Murphy altijd bij anderen zag komt opeens heel dichtbij en de bodem valt onder zijn bestaan weg. Hij heeft geen idee waar hij moet beginnen met meer doodlopende paden dan sporen om te volgen om zijn geliefden op te sporen, ervaart tegenslag op tegenslag en raakt verzeild in levensgevaarlijke situaties. Maar hij is vastbesloten tot zijn laatste adem te vechten om zijn geliefden te redden.

Hope voelt zich verloren, maar Murphy is bereid zijn laatste adem uit te blazen om ze thuis te brengen.

Een weg door vuur en water is het tweede deel in de serie over Murphy Shepherd en zijn activiteiten rond mensenhandel (human-trafficking). Het is het vervolg op: Waar de wereld in de oceaan valt. Aan een derde deel wordt gewerkt.

Dwars door het schunnige, bloederige en vieze verhaal loopt de lijn van verzoening en bevrijding van alle foute keuzes en zonden.
– het Reformatorisch Dagblad over Waar de wereld in de oceaan valt (deel 1)

Productspecificaties
EAN : 9789029732222
Auteur(s) : Martin, Charles
Taal : Nederlands
Onderwerp : Spannende boeken
Reeks : Murphy Shepherd (2)
Uitgever : KokBoekencentrum Fictie
Verschenen : Mei 2022
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 368
Afmetingen : 215 x 140 x 27 mm
Gewicht : 50 gram
Velden met een * zijn verplicht
IN dit boek gebeurt zoveel meer dan op de achterflap staat
Recensie door: Diane Kooistra

En toen deed ik iets wat het me onmogelijk maakte om naar huis te gaan. Ik keek naar de foto.”Charles Martin neemt de lezer mee in de wereld van de mensenhandel. In mooie zinnen vertelt hij over jonge mensen die het slachtoffer worden van mensen met slechte bedoelingen. In een fort ver afgelegen van de bewoonde wereld herstelt Murphy Shepherd van een aanslag komt hij weer in contact met zijn dochter Ellie. Hij vertelt haar zijn verhaal.Als verderop in het boek zijn vrouw, dochter en twee andere meisjes ontvoerd worden gaat Murphy Shepherd weer op pad…..“Ik probeer iets onder woorden te brengen waar ik geen woorden voor heb.”Charles Martin vertelt in dit tweede deel wederom het verhaal van Murphy Shepherd die door 'Bones' weer op een missie is gestuurd. Hij maakt hierbij gebruik van verschillende lettertypen om de verschillen in de verhalen en gebeurtenissen aan te duiden. Een dagboekfragment, een brief, zo maakt hij duidelijk onderscheid. Maar zijn schrijfstijl is hetzelfde als in zijn andere boeken. Een stijl die gekenmerkt wordt door mooie woorden en zinnen die soms de meest vreselijke dingen kunnen verbergen. Regelmatig denkt de lezer langer na over deze zinnen omdat ze op meerdere situaties toepasbaar kunnen zijn. Charles Martin vertelt zo over de dingen die gebeuren maar legt ook de achtergronden en voorgeschiedenis van dit alles uit. Daardoor zorgt hij ervoor dat elk deel van deze serie goed te lezen is als je, zoals ik, het vorige deel nog niet gelezen hebt. Het verliest dan zijn vaart maar een onverwachte gebeurtenis in het verhaal maakt dan wel weer veel goed.Wat hij echter wel achterwege heeft gelaten is om van de personages en dan met name Shepherd en Bones meer realistische personages te maken en geen superhelden. Perfect geïllustreerd in woorden. Het contact met zijn dochter Ellie is heel mooi beschreven, Op het laatst lijkt het alsof de auteur geen afscheid kan nemen van het verhaal, alsof het hem niet lukt om het geheel af te ronden tot hij met de allerlaatste zij de lezer weer op scherp zet en een deur openzet naar een volgend deel….Deel 1 heet: Waar de wereld in de oceaan valt.

deel twee Murphy Shepherd
Recensie door: A. Boetselaar

Het tweede deel van de serie rond Murphy Shepherd was lang naar uitgekeken. Het is een boek wat je berooft van je nachtrust en weer opnieuw heel spannend is. Het toont een wereld die de meeste mensen niet kennen van vrouwenhandel en het bijna onverhulde kwaad wat mensen kunnen uitwerken tegen anderen die zwakker zijn. Vrouwen, jonge meisjes en zelfs kinderen. Het verhaal is heftig, je proeft dat er mogelijk een nieuwe film in schuilgaat. De handel in jonge meisjes wordt met name beschreven, hoewel veel gelukkig niet al te expliciet wordt. De heldenrol van Murphy Shepherd is niet zelfgekozen, maar het gevolg van een roeping zoals hij dat ervaart. Het gaat om gerechtigheid en herstel. Tot het uiterste gaan is een understatement in het boek. Het boek heeft een wat open einde en dat betekent dat er weer een deel 3 aan zal gaan komen. Pas als het hele verhaal verteld is, kun je dan 5 sterren geven. Nu blijven het er nog even 4.