Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Boven de robijnen

Titel : Boven de robijnen
Auteur(s) : Witvliet, Marianne
EAN : 9789029733489
Uitgever : KokBoekencentrum Fictie
Prijs : € 24,99
Beschikbaar
Alphen : Voorraad in de winkel onbekend
Den Haag : Voorraad in de winkel onbekend
Zoetermeer : Voorraad in de winkel onbekend
Boven de robijnen
(2 beoordelingen)
Delen:

Ook verkrijgbaar als:
Beschrijving

Boven de robijnen, van Nederlands auteur Marianne Witvliet, vormt een onconventioneel liefdesverhaal met de natuur als troostvol decor. Marianne Witvliet weet verhalen van nog niet zo lang geleden op een bijzondere wijze actueel te maken.

Schiermonnikoog, 1949. Jonge vrouwen worden opgeroepen om brieven te schrijven aan 'onze jongens' in Nederlands-Indië om hun eenzaamheid te verminderen. In Boven de robijnen van Marianne Witvliet schrijft Noa Terheyde in 1949 met tegenzin een brief naar een onbekende soldaat in Nederlands-Indië. Dat vindt vooral Noa's moeder een goed idee. Maar onze jongen Daniël Blankenberg blijkt veel interessanter dan Noa had vermoed.

INKIJKEXEMPLAAR Boven de robijnen door Marianne Witvliet

De onverwachte liefde tussen hen is vanaf het begin voelbaar, maar als Daniël terugkeert naar Nederland, blijken hun tegenovergestelde toekomstplannen een relatie onmogelijk te maken.

Hoewel hun wegen zich scheiden, blijft hun korte tijd samen niet zonder gevolgen. Jaren later probeert Noa Daniël te traceren in Indonesië en maakt ze een onverwachte keuze.

Marianne Witvliet (1951) debuteerde in 2003 met de bestseller Gebroken wit. Daarna volgden onder meer Kind van het water (2008) en Als je verdwaalt (2019). Marianne woont in Nunspeet.

Interview met Marianne Witvliet over Boven de robijnen.

Productspecificaties
EAN : 9789029733489
Auteur(s) : Witvliet, Marianne
Taal : Nederlands
Onderwerp : Literaire roman, novelle
Uitgever : KokBoekencentrum Fictie
Verschenen : Oktober 2022
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 336
Afmetingen : 215 x 135 x 31 mm
Gewicht : 50 gram
Velden met een * zijn verplicht
Genoten!
Recensie door: Jacqueline

Net heb ik het uit. Boven de robijnen... wat jammer. Ik had nog lang willen doorlezen over de liefdesgeschiedenis van Noa en Daniël. Vanaf de proloog van het boek (1972) gaat het verhaal terug naar het begin in 1948. Een 'gedwongen' schrijfcontact tussen Noa en Daniël die gestationeerd is in Indonesië, loopt uit op een prachtige, intieme briefwisseling. Maar ook met beschrijvingen van de natuur op Schier en Indonesië. Als Daniël terug is in Nederland, is daar de ontmoeting. Ze kennen elkaar al door en door. Daniël verlangt terug naar Java en Noa heeft haar zinnen van jongs af aan gezet op Antarctica. Hun wegen scheiden, maar ze kunnen elkaar niet loslaten. Het laatste gedeelte van het verhaal is vanuit het perspectief van Noa, en uiteindelijk is daar dan toch de ontmoeting. De manier van schrijven maakt dat je blijft doorlezen, het boek bevat prachtige natuurbeschrijvingen maar ook word je deelgenoot van de worstelingen en veerkracht van Noa. Ik weet bijna niet hoe ik het moet verwoorden, het boek heeft me diep geraakt. 'Een sterke vrouw, wie zal haar vinden, want haar waarde gaat ver uit boven de robijnen. (Spreuken 31:10 SV)

Prachtig liefdesverhaal!
Recensie door: Jeannette van Vuren

Vaak vind ik het heerlijk om rond te neuzen in boekenwinkels. Zo ook vorige week in de Ichtusboekhandel in Zoetermeer. Ik kon de verleiding niet weerstaan om het nieuwste boek van Marianne Witvliet te kopen. Het verhaal op de achterflap sprak me meteen aan. Ik heb nooit eerder een boek van deze auteur gelezen maar 'Boven de robijnen' heb ik binnen een dag uitgelezen. Een liefdesverhaal dat mij meteen vanaf de eerste bladzijden in de greep hield. De manier van schrijven en de diepte die de auteur daarin weet te leggen, maakte dat ik door moest blijven lezen. Het is een rauw verhaal dat je onder de huis gaat zitten. Liefde, verlies, veerkracht en een langdurige zoektocht naar geluk zijn elementen die dit verhaal bevat. Met prachtige beschrijvingen van de natuur vanuit diverse uithoeken van de aarde. Naarmate het boek vordert en de overgebleven pagina's minderen, blijf je je afvragen hoe en of het nog goed komt.Na een schitterend plot sloot ik met een zucht het boek.