Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Onder de magnolia

Titel : Onder de magnolia
Auteur(s) : Lowe, T.I.
EAN : 9789029734769
Uitgever : KokBoekencentrum Fictie
Prijs : € 22,99
Beschikbaar
Alphen : Voorraad in de winkel onbekend
Den Haag : Voorraad in de winkel onbekend
Zoetermeer : Voorraad in de winkel onbekend
Onder de magnolia
(2 beoordelingen)
Delen:

Ook verkrijgbaar als:
Beschrijving

De roman 'Onder de magnolia' van T. I. Lowe speelt zich af in South Carolina rond 1980. Austin Foster is nog maar een tiener als haar moeder sterft in het kraambed. Niet alleen een coming of age boek, maar ook een verhaal wat de gevolgen zijn van een geestelijk ambt en het proces van onverwerkte psychische problematiek, die een gezin en een kerkelijke gemeente doormaken.

Terwijl haar vader zich verliest in zijn verdriet, komt de zorg voor haar broertjes en zusjes volledig op Austins schouders terecht. In de jaren die volgen vindt ze steun en vriendschap bij de inwoners van het dorpje Magnolia. Ondertussen doet ze er alles aan om haar vaders extreme stemmingswisselingen voor de buitenwereld verborgen te houden.

Net wanneer Austins toekomst voorspoedig lijkt en ze Vance Cumberland, de zoon van een rijke familie, ontmoet, maakt haar vader een keuze waardoor alle familiegeheimen in één klap op straat komen te liggen. Ze zal moeten omgaan met de consequenties van haar vaders keuze en haar liefde voor een jongen zoals Vance.

Vertaald door Roeleke Meijer

Productspecificaties
EAN : 9789029734769
Auteur(s) : Lowe, T.I.
Taal : Nederlands
Onderwerp : Vertaalde literaire roman, novelle
Uitgever : KokBoekencentrum Fictie
Verschenen : September 2023
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 400
Afmetingen : 215 x 140 x 27 mm
Gewicht : 416 gram
Velden met een * zijn verplicht
Steviger boek dan de voorkant doet vermoeden
Recensie door: G. Bodegraven

Soms dekt de voorkant van een boek niet de inhoud. De wat zoete uitstraling van dit boek doet niet vermoeden dat dit waarschijnlijk één van de beste romans is van dit najaar. Een kerkelijke gemeenschap en het omgaan met tekort en verwarring in een context van loyaliteit. En dat alles in een omgeving waar een jonge vrouw volwassen wordt en de wereld moet leren begrijpen. Heel goed leesbaar en een boek waar je nog lang over na zal denken.

Aangrijpend boek
Recensie door: Jacqueline

Moet je dit boek in één keer uitlezen of heb je aan een paar hoofdstukken per keer genoeg om over na te denken? Want wat gebeurt er veel. De zorg voor het gezin die op de schouders van Austin komt na het overlijden van haar moeder, die de spil van het gezin was . Het omgaan met de psychische problemen van haar vader die ze voor de buitenwereld verborgen wil houden. De strijd die ze hierover voert met God Die niet lijkt te antwoorden op haar gebeden en haar schreeuwen naar Hem. Daartussen loopt de onvoorwaardelijke trouw en liefde van Vance, Foxy en Jinn. Ik denk dat je dit boek gewoon zelf moet lezen!