Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Zien op Jezus

Titel : Zien op Jezus
Auteur(s) : Ambrosius
EAN : 9789033117565
Uitgever :
Prijs : € 59,50
Beschikbaar
Alphen : Voorraad in de winkel onbekend
Den Haag : Voorraad in de winkel onbekend
Zoetermeer : Voorraad in de winkel onbekend
Zien op Jezus
(Geen beoordelingen)
Delen:
Beschrijving

Het boek Zien op Jezus, geschreven door Isaäk Ambrosius is een volledig herziene uitgave van een geliefd werk. De spelling is aangepast aan het hedendaags Nederlands en de tekst werd opnieuw gezet in een duidelijkere letter.

Het werk van de Middelaar staat centraal in Het zien op Jezus. Ambrosius beschrijft Christus' borgwerk van eeuwigheid, in Zijn geboorte, leven, lijden, sterven, opstanding, hemelvaart, in Zijn zitten ter rechterhand Gods en Zijn wederkomst. Daarbij legt hij steeds de nadruk op de noodzaak van de persoonlijke kennis van Christus.

De ondertitel zegt veel van de inhoud van het boek: 'Een gezicht van het eeuwig Evangelie of van de zielsogen op Jezus zoals Hij het grote werk van 's mensen zaligheid heeft uitgevoerd van eeuwigheid voor alle tijden, in de duistere tijd voor Zijn komst; en verder in de volheid des tijds in Zijn geboorte, leven, lijden, sterven, opstanding, hemelvaart, zitten en bidden ter rechterhand Gods, en wederkomst tot het laatste oordeel.' Het boek volgt hiermee de lijn van de 12 artikelen van het christelijk geloof. In het voorwoord onderscheidt Ambrosius het voorwerp van het zien, Jezus, en het de daad van het zien op Jezus.

Isaak Ambrosius(1604-1663) en leefde 13 eeuwen later dan zijn naamgenoot, de kerkvader Ambrosius. Iin de 17e eeuw was hijs een van de vele puriteinen. Hij heeft drie keer omwille van zijn verzet tegen staatsbemoeienis in de kerk gevangen gezeten. In 1648 schreef hij Het zien op Jezus en in 1664 werd het het Nederlands vertaald.

Productspecificaties
EAN : 9789033117565
ISBN : 9033117568
Auteur(s) : Ambrosius
Taal : Nederlands
Onderwerp : Theologie
Verschenen : November 2003
Uitvoering : Gebonden
Conditie : Nieuw
Pagina's : 910
Gewicht : 50 gram
Velden met een * zijn verplicht