Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Gereformeerd kerkrecht in kort bestek

Titel : Gereformeerd kerkrecht in kort bestek
Auteur(s) : Silfhout, W.
EAN : 9789033123412
Uitgever :
Prijs : € 34,90
Beschikbaar
Alphen : Voorraad in de winkel onbekend
Den Haag : Voorraad in de winkel onbekend
Zoetermeer : Voorraad in de winkel onbekend
Gereformeerd kerkrecht in kort bestek
(Geen beoordelingen)
Delen:
Beschrijving

Ds. Silfhout schreef met het studieboek Gereformeerd Kerkrecht in kort bestek een toelichting op de DKO (Dordtse Kerkorde) en de praktijk binnen de Gereformeerde Gemeenten. De kerk van Christus is een planting van God. Die kerk heeft een zichtbare gestalte. De Geformeerde kerkorde helpt om daar orde en helderheid in te scheppen.

Dit boek bevat twee delen. Het eerste deel is een algemene inleiding, waarin inzicht gegeven wordt in de grondtrekken van het gereformeerde kerkrecht. In het tweede deel worden de artikelen van de Dordtse Kerkorde toegelicht.

Uitgaande van de Heilige Schrift geeft de auteur een praktische invulling zoals die binnen de Gereformeerde Gemeenten gestalte heeft gekregen. Verschillende keren wordt daarom ook verwezen naar nadere kerkrechtelijke uitwerkingen van de Dordtse Kerkorde door de Generale Synode van de Gereformeerde Gemeenten. Dat neemt niet weg dat ook andere kerkverbanden die de Dordtse Kerkorde hanteren er hun voordeel mee kunnen doen.

Over dezelfde onderwerpen zijn eerder een tweetal boeken verschenen van de hand van ds. K. de Gier, de leermeester van ds. Silfhout: Toelichting op de Dordtse Kerkorde in vraag en antwoord en De geschiedenis en de kenmerken van het Gereformeerd Kerkrecht. Deze waardevolle boeken zijn echter op een aantal punten niet meer actueel. De ontwikkelingen hebben immers niet stilgestaan en gaan ook de Gereformeerde gezindte niet voorbij.

Aan studenten en cursisten wordt in dit boek in kort bestek heel veel aangereikt, maar ook ambtsdragers zullen met dit naslagwerk hun voordeel kunnen doen bij de toepassing van het kerkrecht in de praktijk van het gemeenteleven. En verder is het boek bestemd voor ieder die belangstelling heeft voor het kerkrecht.

Productspecificaties
EAN : 9789033123412
ISBN : 903312341X
Auteur(s) : Silfhout, W.
Taal : Nederlands
Onderwerp : Theologie
Uitvoering : Gebonden
Conditie : Nieuw
Pagina's : 320
Gewicht : 50 gram
Velden met een * zijn verplicht