Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Doet dat tot Mijn gedachtenis

Titel : Doet dat tot Mijn gedachtenis
Auteur(s) : Westerink, J.
EAN : 9789033124396
Uitgever :
Prijs : € 22,90
Beschikbaar
Alphen : Voorraad in de winkel onbekend
Den Haag : Voorraad in de winkel onbekend
Zoetermeer : Voorraad in de winkel onbekend
Doet dat tot Mijn gedachtenis
(1 beoordeling)
Delen:
Beschrijving

Het klassieke avondmaalsformulier is één van de juweeltjes die de kerken in ons land hebben meegekregen als een erfenis uit de Reformatie. De schrijver van dit boek was er uiteraard mee bekend.

Hoe vaak las hij het niet rond een vondmaalsbediening in zijn gemeente. In zijn laatste gemeente, de Christelijke Gereformeerde Kerk van Urk (Maranatha), die hij ook al eerder gediend had, kreeg hij de vraag om in de leerdiensten in plaats van de Heidelbergse Catechismus eens het avondmaalsformulier te behandelen. Met enige aarzeling stemde hij daarin toe. Hij heeft er geen spijt van gehad. De rijkdom van het formulier was tot onderwijs en zegen.

Genoemde preken liggen ten grondslag aan dit boek, al is het geen boek met preken. In 25 korte hoofdstukken wordt het avondmaalsformulier op de voet gevolgd. Het is de hartelijke wens van de schrijver dat de lezer de schat van dit formulier mag zien opengaan en hij of zij gezegend zal worden door het pastorale onderwijs dat de kerk van de Reformatie aan ons heeft doorgegeven. Het formulier bevat het volle Evangelie, vol van diepe ernst en rijke vertroosting.

Productspecificaties
EAN : 9789033124396
ISBN : 9033124394
Auteur(s) : Westerink, J.
Taal : Nederlands
Onderwerp : Theologie
Uitvoering : Gebonden
Conditie : Nieuw
Pagina's : 224
Gewicht : 50 gram
Velden met een * zijn verplicht
Heldere uitleg
Recensie door: Maaike

Een mooie, heldere uitleg van het Avondmaalsformulier! Persoonlijk vond ik het waardevol dat de auteur enerzijds duidelijke en gestructureerd het formulier doorloopt en uitlegt en tussendoor veel pastorale adviezen geef.