Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Geloven en verwachten

Titel : Geloven en verwachten
Auteur(s) : Eckeveld, J.J. van
EAN : 9789033124877
Uitgever :
Prijs : € 9,99
Beschikbaar
Alphen : Voorraad in de winkel onbekend
Den Haag : Voorraad in de winkel onbekend
Zoetermeer : Voorraad in de winkel onbekend
Geloven en verwachten
(Geen beoordelingen)
Delen:
Beschrijving

Meditaties over de Nederlandse Geloofsbelijdenis

De Nederlandse Geloofsbelijdenis is het bekendste geschrift van Guido de Brès, die door zijn marteldood de belijdenis met zijn bloed heeft ondertekend.

De Brès kende een innerlijke drang om zijn geloof te belijden. Hij heeft de belijdenis als thema meegegeven de tekst uit 1 Petrus 3:15: 'Zijt altijd bereid tot verantwoording aan een iegelijk die u rekenschap afeist van de hoop die in u is, met zachtmoedigheid en vreze.' Dat was de gezindheid waarin hij de belijdenis heeft geschreven om daarmee ook naar de overheid te verduidelijken wat de leer van de Reformatie was. Het was zijn bedoeling om met de NGB de waarheid te verbreiden en te verdedigen maar ook de gemeenten te onderrichten in de leer des geloofs en zo de onderlinge verbondenheid te versterken.
We hebben er een indrukwekkend belijdenisgeschrift aan over gehouden. De NGB, officieel door de kerk als belijdenisgeschrift aanvaard, is in de Nederlandse kerkgeschiedenis tot zegen geweest. Het is niet alleen een objectieve weergave van de leer der Schriften, maar er zijn artikelen die zo diep bevindelijk zijn, dat we het hart van Gods kinderen daarin horen kloppen. De belijdenis vormt dan ook niet alleen kennis voor het hoofd, maar ook voedsel voor het hart.

Productspecificaties
EAN : 9789033124877
Auteur(s) : Eckeveld, J.J. van
Taal : Nederlands
Onderwerp : Theologie
Verschenen : Mei 2012
Uitvoering : Ingenaaid
Conditie : Nieuw
Pagina's : 288
Gewicht : 50 gram
Velden met een * zijn verplicht