Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Al ging ik ook in een dal

Titel : Al ging ik ook in een dal
Auteur(s) : Luther, Maarten
EAN : 9789033124976
Uitgever :
Prijs : € 12,50
Beschikbaar
Alphen : Voorraad in de winkel onbekend
Den Haag : Voorraad in de winkel onbekend
Zoetermeer : Voorraad in de winkel onbekend
Al ging ik ook in een dal
(Geen beoordelingen)
Delen:
Beschrijving

Het cadeauboekje Al ging ik ook in een dal, van Maarten Luther is bedoeld voor mensen die ziek zijn of in de laatste levensfase. In de late Middeleeuwen gebruikte men in de westerse wereld troostboekjes om zieken in hun lijden en sterven te troosten.

Ook Luther heeft dergelijke boekjes gepubliceerd en we ontmoeten hem daarin vooral als trooster. Hij behandelt de beproefden echter wel eerlijk. Hij wijst hen op hun zonde en ellende om hen zo tot berouw en boete te bewegen. Dit doet hij met geen ander doel dan om hen gewillig te maken om alleen door het geloof in Christus vergeving van zonde en eeuwige zaligheid te ontvangen. Net als Johannes de Doper, roept Luther ons niet enkel op tot boete, maar hij wijst ons ook op het Lam van God Dat de zonde der wereld wegneemt.

Luthers troostboekjes bieden rijke troost en diep onderwijs, hebben na eeuwen nog niets aan kracht verloren en kunnen nog steeds van groot nut zijn voor onze zieke naasten en hun omgeving.

Voor dit boekje heeft de vertaler een aantal treffende citaten - die op zichzelf staan en voor zich spreken - uit Luthers troostboekjes en uit zijn andere werken verzameld.

Productspecificaties
EAN : 9789033124976
Auteur(s) : Luther, Maarten
Taal : Nederlands
Onderwerp : Theologie
Verschenen : Mei 2012
Uitvoering : Gebonden
Conditie : Nieuw
Pagina's : 112
Gewicht : 50 gram
Velden met een * zijn verplicht