Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Vrijgekocht

Titel : Vrijgekocht
Auteur(s) : Banks, Marlene
EAN : 9789033125188
Uitgever :
Prijs : € 9,50
Beschikbaar
Alphen : Voorraad in de winkel onbekend
Den Haag : Voorraad in de winkel onbekend
Zoetermeer : Voorraad in de winkel onbekend
Vrijgekocht
(1 beoordeling)
Delen:
Beschrijving

Ontroerend verhaal over de slavernij.

Ruth, een trotse slavin met een sterk karakter, heeft weinig liefde gekend sinds zij als dertienjarig meisje gescheiden werd van haar moeder. Ze moet een zware tol betalen voor haar schoonheid en kracht. In haar verbittering en verharding durft zij nauwelijks meer op vrijheid te hopen.

Bo, een voormalige slaaf, is goed opgeleid en vindt steun in zijn geloof. Hij heeft een boerderij in Tidewater, maar zijn werkelijke bezigheid is het kopen van slaven om ze te bevrijden. Hij is geschokt als hij Ruth ziet op de slavenveiling. Vrijheid voor haar betekent een hoge prijs. Zal hij in staat zijn die prijs te betalen?

Nat Turner, een prediker die zichzelf uitgeeft voor profeet, komt naar Tidewater waar hij de zwarten op de been brengt om zich te verenigen in de vrijheidsstrijd. Zijn leus is duidelijk: vechten of sterven.

Drie mensen op zoek naar vrijheid. Twee mannen die het langs totaal verschillende wegen willen bereiken. Een vrouw die ernaar verlangt, maar niet lijkt te kunnen begrijpen wat het werkelijk betekent om vrij te zijn.

Vrijgekocht speelt zich af tijdens de Nat Turner Rebellion in 1831 te Tidewater (Virginia, USA). In de inktzwarte duisternis van kwaad, onmenselijkheid en haat schijnt het licht van Gods onvoorwaardelijke liefde.

Productspecificaties
EAN : 9789033125188
Auteur(s) : Banks, Marlene
Taal : Nederlands
Onderwerp : Historische roman (populair)
Verschenen : Mei 2012
Uitvoering : Ingenaaid
Conditie : Nieuw
Pagina's : 288
Velden met een * zijn verplicht
Marlene Banks, Vrijgekocht
Recensie door: Jacqueline v.d Leeden

Een goed leesbare roman over de andere kant van de slavernij: die van de vrijgekochte slaven en hun positie. Een vrijgekochte slaaf, Bo, aan wie door zijn voormalige eigenaar een boerderij is nagelaten. koopt op de slavenmarkt slaven. Zij moeten een jaar voor hem werken en krijgen dan de vrijheid.De roman speelt op het breekpunt van de afschaffing van de slavernij.