Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Toetssteen der ware en valse genade

Titel : Toetssteen der ware en valse genade
Auteur(s) : Groe, T. van der
EAN : 9789033125508
Uitgever :
Prijs : € 62,50
Beschikbaar
Alphen : Voorraad in de winkel onbekend
Den Haag : Voorraad in de winkel onbekend
Zoetermeer : Voorraad in de winkel onbekend
Toetssteen der ware en valse genade
(Geen beoordelingen)
Delen:
Beschrijving

Onder de vele geschriften die Van der Groe heeft nagelaten, neemt zijn Toetssteen wel de belangrijkste plaats in.

Op het titelblad gaf de schrijver uitgebreid aan waarover het werk handelt en met welk doel hij het geschreven had. De volledige titel luidt: 'Toetssteen der ware en valse genade, ontdekkende, in het helder schijnende licht der zuivere gereformeerde waarheid vervat in de Heidelbergse Catechismus, de wezenlijke gronden van onderscheid tussen het zaligmakende werk des Geestes in de harten der oprechte gelovigen, en tussen het schijngeestelijke werk der geveinsden en tijdgelovigen, ten dienste van het heilbegerige christenvolk in Nederland, om hen op te wekken, in deze donkere dagen der verleiding, hun eeuwige staat grondig te beproeven en zichzelf zorgvuldig te hoeden voor de verderfelijke wegen der huichelarij, en voor allerlei listig bedrog des satans, met zich vast te houden aan het geloof dat eenmaal den heiligen overgeleverd is.'

Sinds de verschijning van het werk in 1752-1753 (twee delen) is het veelvuldig herdrukt. Vier herdrukken van een uitgave uit 1938 werden door Den Hertog uitgegeven.

De tekst van de herdruk die nu het licht ziet, is opnieuw gezet en nauwkeurig en zorgvuldig vergeleken met het origineel.

Theodorus van der Groe (1705-1784) werd in 1730 predikant in Rijnsaterwoude. Van 1740 tot zijn overlijden diende hij de gemeente te Kralingen. Van der Groe was een van de belangrijkste vertegenwoordigers van de Nadere Reformatie en weord als de laatste man van formaat in deze kring gezien. (Met van der Groe ging het hekje toe...)

Productspecificaties
EAN : 9789033125508
Auteur(s) : Groe, T. van der
Taal : Nederlands
Onderwerp : Theologie
Verschenen : September 2013
Uitvoering : Gebonden
Conditie : Nieuw
Pagina's : 640
Gewicht : 50 gram
Velden met een * zijn verplicht