Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Amelie

Titel : Amelie
Auteur(s) : Gohlke, Cathy
EAN : 9789033126895
Uitgever :
Prijs : € 26,50
Beschikbaar
Alphen : Voorraad in de winkel onbekend
Den Haag : Voorraad in de winkel onbekend
Zoetermeer : Voorraad in de winkel onbekend
Amelie
(1 beoordeling)
Delen:
Beschrijving

Ontroerende roman over de Tweede Wereldoorlog, door een succesvolle auteur.

Zomer 1939. Rachel Kramer is met haar vader op reis naar Duitsland als ze een geheimzinnige hulpvraag ontvangt van een vriendin met wie ze geen contact meer heeft. Kristine is getrouwd met SS-officier Gerhardt Schlick en ziet hoe de situatie in Duitsland steeds dreigender wordt. Ze is bang voor haar man, die hun dochtertje Amelie - doof vanaf haar geboorte - beschouwt als een smet in zijn Arische bloedlijn.

Gerhardt Schlick begint Rachel het hof te maken, maar ze weet dat hij gevaarlijk is. Ze vreest dat haar vader, een vooraanstaand wetenschapper in de eugenetica, op de hoogte is van Hitlers plannen voor mensen als Amelie, die het regime het leven onwaardig acht.

Inmiddels jaagt de SS op Rachel. Ze wendt zich tot Jason Young, een gedreven Amerikaanse journalist. Rachel en Jason handelen op het scherpst van de snede, waarbij ze voortdurend hun leven riskeren voor mensen die ze nauwelijks kennen, maar van wie ze steeds meer gaan houden.

Meerdere romans van Cathy Gohlke werden bekroond met de prestigieuze Christy Award. Cathy is getrouwd, heeft twee kinderen en woont in Elkton (Maryland,

Productspecificaties
EAN : 9789033126895
Auteur(s) : Gohlke, Cathy
Taal : Nederlands
Onderwerp : Historische roman (populair)
Verschenen : April 2015
Uitvoering : Ingenaaid
Conditie : Nieuw
Pagina's : 496
Gewicht : 50 gram
Velden met een * zijn verplicht
ras-selectie
Recensie door: Mirjam

Amelie is een bijzonder verhaal over hele moedige mensen. Het verhaal laat zien hoe afschuwelijk de oorlog is geweest. Er zijn veel boeken over de tweede wereldoorlog maar dit boek gaat sterk in op Hitlers idee een volmaakt ras te krijgen. Deze gedachtegang is bizar en de consequenties gruwelijk. Het verhaal wordt realistisch doordat de personen Josef Mengele en Dietrich Bonhoeffer er een rol in spelen. Het is goed dat er boeken hierover geschreven worden. Door het lezen van deze verhalen krijg je er een beter beeld van.

Het boek heeft wel een wat stevige prijs maar het is het met zijn bijna 500 bladzijden en bijzondere kwaliteit ook wel weer waard!