Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Geschiedenis van een scheuring

Titel : Geschiedenis van een scheuring
Auteur(s) : Golverdingen, M.
EAN : 9789033127908
Uitgever :
Prijs : € 19,90
Beschikbaar
Alphen : Voorraad in de winkel onbekend
Den Haag : Voorraad in de winkel onbekend
Zoetermeer : Voorraad in de winkel onbekend
Geschiedenis van een scheuring
(Geen beoordelingen)
Delen:
Beschrijving

De Gereformeerde Gemeenten 1950 - 1957

Dit boek biedt de resultaten van een onderzoek naar de geschiedenis van de Gereformeerde Gemeenten (in Nederland) van 1950-1957 en de scheuring die plaatsvond in 1953.

Kerkhistorische feiten en ontwikkelingen worden steeds geplaatst tegen de achtergrond van de tijd. De studie kenmerkt zich door het streven naar de grootst mogelijke objectiviteit, een heldere structuur en een voor de lezer brede toegankelijkheid.

Bij elk hoofdstuk biedt de auteur in een afsluitende paragraaf een persoonlijke reflectie. In het beschreven tijdsbestek staat de trieste, diep ingrijpende scheuring van 1953 centraal.

Leidinggevende figuren als dr. C. Steenblok en ds. A. Verhagen, ds. D.L. Aangeenbrug en ds. A. Vergunst krijgen voor de lezer gestalte. Zij worden getekend in hun kracht en in hun zwakheid, in hun opkomen voor de zuivere leer, in hun oprechte bedoelingen en op momenten dat hun opstelling fundamentele vragen oproept in het licht van de (levens)-heiliging.

Het onderzoek beschrijft voorts het ontstaan van de Gereformeerde Gemeenten in Nederland. Kort na de scheuring voltrok zich in de Gereformeerde Gemeenten een heroriëntatie ten aanzien van de zendingsopdracht en de taak van de kerk in een veranderende samenleving.

Dit boek is geschreven vanuit het oprechte verlangen om polarisatie waar mogelijk te verminderen en de noodzakelijke communicatie te bevorderen.

Productspecificaties
EAN : 9789033127908
Auteur(s) : Golverdingen, M.
Taal : Nederlands
Onderwerp : Theologie
Verschenen : November 2016
Uitvoering : Gebonden
Conditie : Nieuw
Pagina's : 320
Gewicht : 50 gram
Velden met een * zijn verplicht