Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Wilhemus a brakel

Titel : Wilhemus a brakel
Auteur(s) : Fieret, W.
EAN : 9789033127922
Uitgever :
Prijs : € 20,90
Beschikbaar
Alphen : Voorraad in de winkel onbekend
Den Haag : Voorraad in de winkel onbekend
Zoetermeer : Voorraad in de winkel onbekend
Wilhemus a brakel
(Geen beoordelingen)
Delen:
Beschrijving

Biografie van Wilhelmus à Brakel, een gedreven dienaar in Gods kerk.

Vader Brakel. Dat is de erenaam die Wilhelmus à Brakel (1635-1711) al tijdens zijn leven droeg. Waarom werd deze predikant uit de traditie van de Nadere Reformatie op deze manier aangeduid?

De Redelijke Godsdienst, zijn nog altijd veelgelezen en gebruikte dogmatiek die behalve leerstellig ook praktisch van aard is, blijkt een belangrijke reden voor het gezag en de bekendheid van À Brakel te zijn.

In deze biografie wordt À Brakel in het kader van zijn tijd geschetst als een predikant die op diverse terreinen van zich liet horen. Hij trad op toen door overheidsoptreden de onafhankelijkheid van de kerk werd bedreigd. Ook nam hij naar aanleiding van de labadistische crisis een duidelijk standpunt in.

Enerzijds was À Brakel een strijdvaardig man, anderzijds gaf hij in zijn lange loopbaan in vier Friese gemeenten en als stadspredikant in Rotterdam op pastorale wijze geestelijk leiding aan vele honderden gemeenteleden. Zijn persoonlijke geestelijke vorming, waarin zijn vader Theodorus à Brakel een belangrijke rol speelde, sprak er nadrukkelijk in door. Met de genade en de gaven die hij ontvangen had, heeft hij Gods Kerk met ere gediend.

Een toegankelijk geschreven en rijk geïllustreerde uitgave.

Dr. W. Fieret (1950) was jarenlang werkzaam in het reformatorisch voortgezet onderwijs. Hij promoveerde op het proefschrift De Staatkundig Gereformeerde Partij 1918-1948 en schreef diverse boeken en artikelen op het gebied van de (kerk)geschiedenis.

Productspecificaties
EAN : 9789033127922
Auteur(s) : Fieret, W.
Taal : Nederlands
Onderwerp : Theologie
Verschenen : Oktober 2016
Uitvoering : Gebonden
Conditie : Nieuw
Pagina's : 208
Gewicht : 50 gram
Velden met een * zijn verplicht