Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Geloofsgetuigenis van salomo de jood

Titel : Geloofsgetuigenis van salomo de jood
Auteur(s) : Hooghwerff, B.
EAN : 9789033127953
Uitgever :
Prijs : € 7,50
Beschikbaar
Alphen : Voorraad in de winkel onbekend
Den Haag : Voorraad in de winkel onbekend
Zoetermeer : Voorraad in de winkel onbekend
Geloofsgetuigenis van salomo de jood
(Geen beoordelingen)
Delen:
Beschrijving

Het vergeten eerste geschrift van Alexander Comrie met een uitvoerige inleiding over de eerste tijd van Comries verblijf in Nederland.

De bekende theoloog Alexander Comrie (1706-1774) heeft veel werken nagelaten. Preken, dogmatische verhandelingen, maar ook uit het Engels vertaalde stichtelijke lectuur. Zijn eerste pennenvrucht behoorde tot die laatste categorie. In 1731 liet hij als student een door hem vertaald boekje over de bekering van een Joodse man het licht zien.

Dit in vergetelheid geraakte werkje werd recent herontdekt en verschijnt nu opnieuw (in aangepaste vorm), voorzien van een uitvoerige inleiding. Daarin wordt ook aandacht besteed aan een aantal van Gods kinderen met wie Comrie in de eerste jaren na zijn aankomst in Holland kennismaakte. Nieuwe gegevens werpen verrassend licht op de eerste jaren van Comries verblijf in Nederland.

Een bijzonder boek voor iedereen die zich verbonden weet met het Joodse volk of geïnteresseerd is in de kerkgeschiedenis!

Van jongs af heeft B. Hooghwerff veel historisch materiaal verzameld en vastgelegd. Hij is groenteteler van beroep en besteedt vooral de wintermaanden aan zijn historische interesse. Inmiddels heeft hij al meerdere (historische) boeken gepubliceerd.

Productspecificaties
EAN : 9789033127953
Auteur(s) : Hooghwerff, B.
Taal : Nederlands
Onderwerp : Theologie
Verschenen : November 2016
Uitvoering : Gebonden
Conditie : Nieuw
Pagina's : 128
Gewicht : 50 gram
Velden met een * zijn verplicht