Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Augustinus, van zoeker naar voorbeeld

Titel : Augustinus, van zoeker naar voorbeeld
Auteur(s) : Fieret, W.
EAN : 9789033129896
Uitgever :
Prijs : € 16,50
Beschikbaar
Alphen : Voorraad in de winkel onbekend
Den Haag : Voorraad in de winkel onbekend
Leiden : Voorraad in de winkel onbekend
Zoetermeer : Voorraad in de winkel onbekend
Augustinus, van zoeker naar voorbeeld
(Geen beoordelingen)
Delen:
Beschrijving

In de biografie Augustinus, van zoeker naar voorbeeld, geeft W. Fieret een boeiend overzicht van deze kerkvader die velen heden nu nog steeds aanspreekt.

Augustinus (354-430) is de bekendste kerkvader van het Westen. Iedere generatie weet zich door hem aangesproken: van zijn tijdgenoten tot mensen in de 21e eeuw. Hij leefde in een tijd waarin veel veranderde. Vooral in zijn jeugdjaren 'schakelde' hij tussen meerdere culturen. Later zocht hij met ernst naar antwoorden op de wezenlijke vragen van het leven. De Bijbel werd in de loop van de tijd steeds belangrijker voor hem. Na een lange zoektocht vond hij rust in God. Zo ontwikkelde Augustinus zich van zoeker naar voorbeeld.
Als schrijver en prediker heeft hij veel invloed uitgeoefend. Zijn bekendste werken zijn de Belijdenissen en De stad van God, belangrijke bronnen voor dit boek. Maar wie Augustinus echt wil leren kennen, moet zijn preken lezen. Daarom is ook daaruit in rijke mate geput. Bijzonder is dat zoveel thema's uit het leven van Augustinus ook vandaag nog actueel zijn.

Dit boek onderscheidt zich van andere biografieën over Augustinus door de duidelijke lijn naar het leven van vandaag. Ieder hoofdstuk begint met een actuele introductie en eindigt met vragen en stellingen.

Dr. W. Fieret was jarenlang werkzaam in het reformatorisch voortgezet onderwijs. Als lector Identiteitsontwikkeling van reformatorische jongeren aan het Hoornbeeck College publiceerde hij regelmatig over opvoeding en vorming van de doelgroep. Daarnaast schreef hij diverse boeken en artikelen over (kerk) historische en politieke onderwerpen.

Productspecificaties
EAN : 9789033129896
Auteur(s) : Fieret, W.
Taal : Nederlands
Verschenen : November 2019
Conditie : Nieuw
Pagina's : 160
Velden met een * zijn verplicht