Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Gereformeerd kerkrecht in kort bestek

Titel : Gereformeerd kerkrecht in kort bestek
Auteur(s) : Silfhout, Ds. W.
EAN : 9789033131011
Uitgever :
Prijs : € 37,50
Beschikbaar
Alphen : Voorraad in de winkel onbekend
Den Haag : Voorraad in de winkel onbekend
Leiden : Voorraad in de winkel onbekend
Zoetermeer : Voorraad in de winkel onbekend
Gereformeerd kerkrecht in kort bestek
(Geen beoordelingen)
Delen:
Beschrijving

Gereformeerd kerkrecht in kort bestek is geschreven door Ds. W. Silfhout en bevat een geactualiseerde toelichting op de Dordtse Kerkorde en verwijst ook naar de nieuwe regelingen zoals die in 2019 vastgesteld werden binnen de Gereformeerde gemeente.

De kerk van Christus is een planting van God. Die kerk heeft een zichtbare gestalte. Daarin is orde nodig. En om orde te scheppen moeten er regels zijn. Daarvoor dient bijzonder de kerkorde. Dit boek bevat twee delen. Het eerste deel is een algemene inleiding, waarin inzicht gegeven wordt in de grondtrekken van het gereformeerd kerkrecht. In het tweede deel worden de artikelen van de Dordtse Kerkorde (editie 2019) toegelicht. Uitgaande van de Heilige Schrift geeft de auteur er een praktische invulling aan, zoals die binnen de Gereformeerde Gemeenten gestalte heeft gekregen.

Verschillende keren wordt daarom verwezen naar nadere kerkrechtelijke uitwerkingen van de Dordtse Kerkorde die door de Generale Synode van de Gereformeerde Gemeenten in 2019 is vastgesteld. Dat neemt niet weg dat ook andere kerkverbanden die de Dordtse Kerkorde hanteren er hun voordeel mee kunnen doen.

Productspecificaties
EAN : 9789033131011
Auteur(s) : Silfhout, Ds. W.
Taal : Nederlands
Verschenen : April 2021
Conditie : Nieuw
Pagina's : 112
Velden met een * zijn verplicht