Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Hij was verloren en is gevonden

Titel : Hij was verloren en is gevonden
Auteur(s) : Huijser, Ds.A.T.
EAN : 9789033132230
Uitgever :
Prijs : € 15,90
Beschikbaar
Alphen : Voorraad in de winkel onbekend
Den Haag : Voorraad in de winkel onbekend
Zoetermeer : Voorraad in de winkel onbekend
Hij was verloren en is gevonden
(Geen beoordelingen)
Delen:
Beschrijving

Het boek: Hij was verloren en is gevonden door Ds. A.T. Huijser gaat over de gelijkenis van de ontfermende vader en bevat 5 preken.

Een van de bekendste gelijkenissen die de Heere Jezus uitgesproken heeft, is de gelijkenis van 'de verloren zoon'. Zo is deze onder ons bekend. Het is echter een opschrift dat niet geheel recht doet aan de inhoud. Eigenlijk gaat het in deze gelijkenis vooral om de vader. Ten opzichte van de jongste, maar ook ten opzichte van de oudste zoon is hij de ontfermende vader. Feitelijk beeldt de Heere Jezus hier, ten overstaan van de Joodse godsdienst, Zijn Vader uit. Hij wijst op Zijn ogen, op Zijn lippen en op Zijn hart. Ze getuigen van Vaderlijk mededogen. Met voorbijgaan van de 'vrome godsdienst' ontfermt God de Vader Zich in Christus over verloren, bankroete zondaren. In hun behoud wordt de Drie-enige God verheerlijkt.

In vijf preken tekent ds. Huijser aan de hand van deze bekende gelijkenis uit Lukas 15 het vrije welbehagen van de Vader, de opzoekende liefde van de Zoon en het toepassende werk van de Heilige Geest.

Productspecificaties
EAN : 9789033132230
Auteur(s) : Huijser, Ds.A.T.
Taal : Nederlands
Verschenen : April 2023
Conditie : Nieuw
Pagina's : 128
Velden met een * zijn verplicht