Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Tussen tekst en toepassing dissertatie

Titel : Tussen tekst en toepassing dissertatie
Auteur(s) : Mulder, Ds. G.W.S.
EAN : 9789033132339
Uitgever :
Prijs : € 34,90
Beschikbaar
Alphen : Voorraad in de winkel onbekend
Den Haag : Voorraad in de winkel onbekend
Zoetermeer : Voorraad in de winkel onbekend
Tussen tekst en toepassing dissertatie
(Geen beoordelingen)
Delen:
Beschrijving

Tussen tekst en toepassing is de dissertatie van Ds. dr. G.W.S. Mulder en bespreekt een onderzoek naar het tijd betrokken element in de homiletiek van gereformeerde piëtisten in de Nederlanden in de periode van 1600-1800.

Dit onderzoek richt zich op handboeken predikkunde van onder anderen W. Perkins, W. Teellinck, J. Martinus, J. Hoornbeeck, G. Saldenus, S. van Til en F.A. Lampe. Het gaat om de vraag hoe deze theologen het tijdbetrokken element in de prediking instrueerden en legitimeerden. Bij tijdbetrokkenheid wordt gelet op zowel algemeen culturele als persoonlijk geestelijke aspecten.

Inkijkexemplaar dissertatie Dr. G.W.S. Mulder

Uit dit onderzoek komt een reconstructie van de prediking naar voren zoals die in deze homiletieken werd voorgestaan. De 'homiletische drieslag' van verklaren, leren en toepassen blijkt karakteristiek te zijn voor de Voetiaanse prediking. Bovendien is dit een krachtig instrument om met het oog op de toepassing de zin van de Heilige Schrift te verstaan. Dit komt de aansluiting vanuit de tekst van de preek op de omstandigheden van de hoorders ten goede. In de conclusie worden lijnen getrokken met het oog op de huidige situatie. Wat kunnen wij ervan leren? En hoe bereikt de prediking het hart van de hoorder?

Ds. G.W.S. Mulder is predikant van de Gereformeerde Gemeente te Ridderkerk en stond eerder in Zoetermeer. Op deze studie is hij eind November aan de VU in Amsterdam gepromoveerd.

Productspecificaties
EAN : 9789033132339
Auteur(s) : Mulder, Ds. G.W.S.
Taal : Nederlands
Verschenen : November 2023
Conditie : Nieuw
Pagina's : 384
Velden met een * zijn verplicht