Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Bijbelverklaring OT en NT 2 delen

Titel : Bijbelverklaring OT en NT 2 delen
Auteur(s) : Henry, Matthew
EAN : 9789033607370
Uitgever : de Banier
Prijs : € 199,-
Beschikbaar
Alphen : Voorraad in de winkel onbekend
Den Haag : Voorraad in de winkel onbekend
Zoetermeer : Voorraad in de winkel onbekend
Bijbelverklaring OT en NT 2 delen
(Geen beoordelingen)
Delen:

Ook verkrijgbaar als:
Beschrijving

De Bijbelverklaring van Matthew Henry in tweedelige editie biedt een beknoptere versie van zijn volledige Bijbelcommentaar. Al meer dan 250 jaar heeft deze verklaring van de Bijbel velen kracht en zegen gebracht.

Dankzij de door hem ontvangen wijsheid deelt Matthew Henry zijn inzichten in het Woord van God met anderen. Deze heldere en begrijpelijke verklaring, volledig in de woorden van Matthew Henry zelf, is onmisbaar als studiebron voor degenen die de Bijbel beter willen leren begrijpen.

Deze vertaling uit het Engels, onder leiding van C.A. Tukker en V. Tukker-Terlaak, betreft de zogenaamde concise-editie, wat resulteert in een compacte uitvoering. Dit wordt bereikt o.a. door het weglaten van de volledige Bijbeltekst, die alleen al meer dan 1.500 pagina's beslaat. Natuurlijk zijn de in het commentaar genoemde teksten wel uitgeschreven. Matthew Henry's Bijbelverklaring is gebaseerd op de tekst van de Statenvertaling.

Kenmerken van de Bijbelverklaring van Matthew Henry:

* Een onovertroffen werk gedurende vele generaties
* Wereldwijd een van de meest gebruikte commentaren op de gehele Bijbel
* Eenvoudige en heldere verklaring, voor iedereen toegankelijk
* Geschikt voor zowel de studeerkamer als in de huiskamer.

Matthew Henry werd op 18 oktober 1662 geboren te Broadoak, als zoon van predikant Philip Henry. De opvoeding in een godvrezend milieu wekte bij de begaafde Matthew vanaf zijn prille jeugd een vrome en ernstige levensinstelling, die nog werd bevorderd door de dagelijkse omgang met de Heilige Schrift.

Aanvankelijk studeerde Matthew rechten, maar hij veranderde van studie en werd in juni 1687 als predikant bevestigd in de Presbyteriaanse gemeente van Chester. Hij bleef hier 25 jaar, om in 1712 te vertrekken naar Hackney, Londen. Zijn bediening daar duurde slechts kort, want op 22 juni 1714 overleed hij.

Bestel eenvoudig de Bijbelverklaring van Matthew Henry via Ichthusboekhandel.nl of koop deze in één van de Ichthusboekwinkels in Alphen aan den Rijn, Den Haag en Zoetermeer.

Productspecificaties
EAN : 9789033607370
Auteur(s) : Henry, Matthew
Taal : Nederlands
Onderwerp : Theologie
Reeks : Bijbelverklaring Matthew Henry (tweedelig)
Uitgever : de Banier
Verschenen : Mei 2018
Uitvoering : Gebonden
Conditie : Nieuw
Pagina's : 2300
Gewicht : 1500 gram
Velden met een * zijn verplicht