Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Van blijvend belang

Titel : Van blijvend belang
Auteur(s) : Lalleman, Pieter
EAN : 9789033801075
Uitgever : Ark Media
Prijs : € 15,50
Beschikbaar
Alphen : Voorraad in de winkel onbekend
Den Haag : Voorraad in de winkel onbekend
Leiden : Voorraad in de winkel onbekend
Zoetermeer : Voorraad in de winkel onbekend
Van blijvend belang

het Oude Testament

(1 beoordeling)
Delen:
Beschrijving

Pieter Lalleman zien dat het Oude Testament, ongeveer driekwart van de Bijbel, nog steeds veel heeft te zeggen over het concrete aardse leven van nu.

Het Oude Testament bevat veel onderwerpen die in het Nieuwe Testament niet of nauwelijks meer aan de orde komen (ook wel 'het tegoed van het Oude Testament' genoemd), maar die toch belangrijk zijn voor ons als christenen. Vanwege deze goede en mooie aspecten van het Oude Testament heeft dit deel van de Bijbel blijvende waarde voor ons.

'Van blijvend belang' is een enthousiast 'ja' voor het Oude Testament en toont hoe het ook vandaag een belangrijke rol kan spelen in kerk en geloof.

'We hebben de neiging alleen die stukken van het Oude Testament te bestuderen die in het Nieuwe Testament worden aangehaald. Pieter Lalleman laat zien dat het Oude Testament nog veel meer onderwerpen behandelt. Zo stelt hij ons de vreemdeling, de twijfelaar, de scepticus en de tegenspreker voor. Heel actueel!' - Eveline van Staalduine-Sulman, universitair hoofddocent Oude Testament, faculteit Godgeleerdheid aan de VU te Amsterdam

'In dit boek wordt op een toegankelijke, maar theologisch verantwoorde wijze het belang van het Oude Testament voor een christen beschreven. Door het lezen ontdek je dat het Oude Testament een goudmijn is van actuele geestelijke lessen voor ons als gelovigen in de 21e eeuw.' - Drs. Gijs van den Brink, redacteur StudieBijbel.nl/Centrum voor Bijbelonderzoek

Dr. Pieter J. Lalleman (1960) is Baptistenpredikant en docent Nieuwe Testament en hoofd onderwijs aan Spurgeon's College in Londen. Hij is getrouwd met auteur Hetty Lalleman en heeft een dochter. Lalleman schrijft in het RD en het ND.

Productspecificaties
EAN : 9789033801075
Auteur(s) : Lalleman, Pieter
Taal : Nederlands
Onderwerp : Geloofsopbouw
Thema : Geloofsopbouw
Met betrekking tot christenen en christelijke groepen
Uitgever : Ark Media
Verschenen : September 2016
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 128
Afmetingen : 211 x 141 x 16 mm
Gewicht : 264 gram
Velden met een * zijn verplicht
Verrassend actueel
Recensie door: Maaike

Lalleman laat in dit boek zien hoe verrassend actueel het Oude Testament is voor het leven als christen. Aan de hand van een aantal thema's laat hij zien hoe de boodschap van het Oude Testament nog steeds van kracht is, het zogenoemde 'tegoed van het Oude Testament'. Persoonlijk vond ik het mooi om te zien hoe in het Oude Testament gelovigen hun twijfel en scepsis uitten richting God, iets waarover we in het Nieuwe Testament veel minder lezen. Lalleman werkt de verschillende thema's uit op een hele toegankelijke manier, kort en krachtig. Het nadeel daarvan vond ik zelf dat bepaalde gedeelten bij mij nieuwe vragen oproepen die in dit boek onbeantwoord blijven. Wat mij betreft moet je dit boek dan ook echt zien als een kennismaking met het 'tegoed van het Oude Testament' die uitnodigt om je verder te verdiepen in deze zaken.