Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Samen luisteren in de stilte

Titel : Samen luisteren in de stilte
Auteur(s) : Douma, Jos; Grün, Anselm; Lapré, John; H
EAN : 9789033801709
Uitgever : Ark Media
Prijs : € 17,99
Beschikbaar
Alphen : Voorraad in de winkel onbekend
Den Haag : Voorraad in de winkel onbekend
Zoetermeer : Voorraad in de winkel onbekend
Samen luisteren in de stilte

Lectio Divina met 40 oefeningen

(Geen beoordelingen)
Delen:
Beschrijving

Samen luisteren in de stilte is een boek van Jos Douma en Anselm Grun met anderen wat helpt door middel van 40 oefeningen in lectio divina bij bijbellezen in combinatie met stilte en christelijke meditatie.

Lectio divina is een manier van bijbellezen die al sinds de vroegste monniken wordt beoefend en die gepaard gaat met stilte en meditatie. Het doel is om dichter bij het hart van God in zijn Woord te komen. Lectio divina kent vier stappen: lectio (lezen), meditatio (mediteren), oratio (bidden), en contemplatio (stilte).

In dit boek wordt lectio divina eenvoudig uitgelegd en krijg je als lezer veel voorbeelden die kunnen inspireren om zelf aan de slag te gaan. Diverse auteurs dragen aan dit boek bij, onder wie de bekende predikant Jos Douma die al jaren bezig is om lectio divina in Nederland op de kaart te zetten, maar ook de veel gelezen monnik Anselm Grün, die schrijft welke plek dit bijbellezen in het klooster inneemt. Daarnaast zijn er bijdragen van auteur John Lapré, de Zweedse theoloog Peter Halldorf, monnik Thomas Quartier en radiopresentator en dominee Elsbeth Gruteke.

Het boek kan in de veertigdagentijd helpen om met lectio divina en de bijbel op weg te gaan naar Pasen. Bij het boek wordt een digitale kaart beschikbaar gemaakt, waarop alle plaatsen van lectio divina in Nederland in beeld worden gebracht.

Productspecificaties
EAN : 9789033801709
Auteur(s) : Douma, Jos; Grün, Anselm; Lapré, John; H
Taal : Nederlands
Onderwerp : Geloofsopbouw
Uitgever : Ark Media
Verschenen : April 2024
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 160
Afmetingen : 240 x 160 x 15 mm
Gewicht : 464 gram
Velden met een * zijn verplicht