Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Kinga Ban, een leven vol muziek

Titel : Kinga Ban, een leven vol muziek
Auteur(s) : Bakker, Johan
EAN : 9789033802812
Uitgever : Ark Media
Prijs : € 24,99
Beschikbaar
Alphen : Voorraad in de winkel onbekend
Den Haag : Voorraad in de winkel onbekend
Leiden : Voorraad in de winkel onbekend
Zoetermeer : Voorraad in de winkel onbekend
Kinga Ban, een leven vol muziek

Een leven

(1 beoordeling)
Delen:

Ook verkrijgbaar als:
Beschrijving

In het boek Kinga Ban, een leven vol muziek, wordt door auteur Johan Bakker het verhaal weergegeven van deze zangeres die tot het einde, ondanks haar ziekte bleef zingen.

Kinga Ban (1981-2019) was een geboren zangeres. Zingen was voor haar net zo vanzelfsprekend als ademhalen. Ze zong haar liedjes over geloof, hoop en onvoorwaardelijke liefde totdat het niet meer ging. Naast een solo-carrière was er haar betrokkenheid bij het project en de band Sela. Na een lange periode van ziekte overleed Kinga op 37-jarige leeftijd.

Johan Bakker heeft nu een biografie samengesteld. Hij sprak met familieleden, medemuzikanten, vrienden en buren, die zo zorgen voor een portret van de zangeres. 'Al die lichte, vrolijke en ontroerende verhalen vormen samen een bonte biografie', zo meldt de uitgever.

Elbert Smelt, leadzanger van Trinity, zegt in het boek: 'Kinga bracht in alle eenvoud teksten bij de luisteraar. Zonder veel opsmuk en heel subtiel. Ze zong de tekst sec, maar zuiver. Ze deed dat met genoeg inleving om emotie een plek te geven, maar tegelijk zo terughouden dat de luisteraar zijn eigen gevoel in kon vullen. Dankzij die terughoudendheid hing het publiek aan haar lippen.”

Haar Sela-lied Ik zal er zijn is zeer geliefd bij velen. Op 14 februari 2020 kwam nog een laatste album van Kinga Ban uit, getiteld Geboren .

Het NOS Journaal meldde: 'Christelijk Nederland rouwt om Kinga Ban, ze betoverde tot het einde.' Muziekjournalist en schrijver Johan Bakker sprak met familieleden, medemuzikanten, vrienden en buren die Kinga's portret allemaal op hun eigen manier inkleuren. Al die lichte, luchtige, vrolijke en ontroerende verhalen vormen samen een bonte biografie.

Wie meer wil weten over de nog onbekende en onderbelichte kanten van Kinga Ban moet dit boek zeker gaan lezen! Een uitgave in samenwerking met het gezin van Kinga.

RESERVEER NU AL UW EXEMPLAAR VAN HE BOEK OVER KINGA BAN BIJ ICHTHUSBOEKHANDEL.NL

Productspecificaties
EAN : 9789033802812
Auteur(s) : Bakker, Johan
Taal : Nederlands
Onderwerp : Biografieën van musici
Uitgever : Ark Media
Verschenen : April 2022
Druk : 1
Uitvoering : Hardcover
Conditie : Nieuw
Pagina's : 240
Afmetingen : 227 x 161 x 29 mm
Gewicht : 50 gram
Velden met een * zijn verplicht
veel achtergrond
Recensie door: T. van Kalsdonk

Als meelezer in het boekenvak kreeg ik een voorpublicatie van het Boek over Kinga Ban. Het is een boek wat een heel veel breder blikveld oplevert dan alleen haar rol als de zangeres van Sela. We leren haar op heel veel andere manieren kennen. Dat geeft een verrassend zicht op haar leven als vrouw, moeder, muzikant en buurvrouw, maar het blijft toch sterk schuren dat ze zo jong overleed. Het is een boek wat mensen zullen lezen , die haar zich herinneren om haar stem en wie ze was op het podium. En na dit boek om zoveel meer. Het boek krijgt van mij vier sterren.