Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

De vijf talen van de liefde

Titel : De vijf talen van de liefde
Auteur(s) : Chapman, Gary
EAN : 9789033803352
Uitgever : Ark Media
Prijs : € 24,99
Beschikbaar
Alphen : Voorraad in de winkel onbekend
Den Haag : Voorraad in de winkel onbekend
Zoetermeer : Voorraad in de winkel onbekend
De vijf talen van de liefde
(Geen beoordelingen)
Delen:

Ook verkrijgbaar als:
Beschrijving

Nu, in een prachtige geschenkeditie van De vijf talen van de liefde, hét standaardwerk van Gary Chapman. Deze bestseller heeft in Nederland al 32 keer een herdruk gekregen.

Wat zijn volgens Gary Chapman de 5 talen van de liefde?

De vijf Talen van de Liefde zijn de volgende:

* Positieve en bevestigende woorden. Complimenten, waardering, aanmoediging. bevestiging, liefdevolle berichten. Je zegt bijvoorbeeld: “Wat ben je mooi vandaag. Ik weet dat jij dat kan. Ik ben trots op jou. Ik geloof in je. Jij bent belangrijk voor mij.”
* Samen zijn, nabijheid, d.w.z. quality time. Samen activiteiten ondernemen, samen praten, echt de tijd voor elkaar nemen. Echt aandacht schenken aan elkaar. Samen leuke dingen doen.
* Lichamelijk contact. Knuffelen, kussen, hand in hand lopen, een hug geven, vrijen. Fysiek ervaren dat iemand van je houdt.
* Cadeautjes / geschenken. Met zorg uitgezochte geschenken. Hierbij is aandacht belangrijker dan de prijs. Bloemen, een kaartje, een mooie schelp, een lief appje, een snoepje op je kussen, een verrassingsfeest.
* Hulpvaardigheid. Klusjes doen zoals stofzuigen, de was doen, het gras maaien. Lekker koken, het huis gezellig maken. Kortom, assisteren, bijspringen, iets overnemen.

Als ik de emotionele liefdestaal van mijn partner leer en deze regelmatig spreek, zal hij of zij liefde blijven ervaren.' Mensen geven op verschillende manieren uiting aan hun liefde. Misschien hunker je als vrouw naar tijd samen met hem, maar denkt hij dat een bloemetje je wel genoeg zal opfleuren. Of je hebt als man vooral behoefte aan een bemoedigende opmerking, maar je vrouw denkt dat een lekkere maaltijd je goed zal doen.

Als je partner zich uitdrukt op een manier die jij niet verstaat, komt de liefde misschien wel niet over. Volgens Gary Chapman zijn er vijf talen van liefde: we kunnen onze liefde laten blijken door het beste deel van onze tijd te geven, bemoedigende woorden, cadeaus, hulpvaardigheid en lichamelijke aanraking.

Gary Chapman (1938) is relatietherapeut met een internationale reputatie als schrijver van verschillende christelijke boeken over het huwelijk, opvoeding en relaties. Zijn centrale thema vormen de 5 liefdestalen.

Productspecificaties
EAN : 9789033803352
Auteur(s) : Chapman, Gary
Taal : Nederlands
Onderwerp : Mens en maatschappij
Uitgever : Ark Media
Verschenen : Oktober 2022
Druk : 1
Uitvoering : Hardcover
Conditie : Nieuw
Pagina's : 200
Afmetingen : 206 x 206 x 21 mm
Gewicht : 50 gram
Velden met een * zijn verplicht