Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

De 5 talen van de liefde

Titel : De 5 talen van de liefde
Auteur(s) : Chapman, Gary
EAN : 9789033826979
Uitgever : Jongbloed Boeken
Prijs : € 18,99
Beschikbaar
Alphen : Voorraad in de winkel onbekend
Den Haag : Voorraad in de winkel onbekend
Zoetermeer : Voorraad in de winkel onbekend
De 5 talen van de liefde
(Geen beoordelingen)
Delen:

Ook verkrijgbaar als:
Beschrijving

Gary Chapman, schrijver van het boek: De 5 talen van de liefde, is een wereldwijd gewaardeerde auteur van boeken over relaties. Mensen geven op verschillende manieren uiting aan hun liefde. Volgens Gary Chapman zijn er 5 algemene talen van liefde. We kunnen onze liefde laten blijken door die vijf liefdestalen te herkennen en op een goede manier te gebruiken.

INKIJKEXEMPLAAR vijf talen van de liefde door Gary Chapman

Wat zijn volgens Gary Chapman de 5 talen van de liefde?

De 5 Talen van de Liefde zijn de volgende:

* Positieve en bevestigende woorden. Complimenten, waardering, aanmoediging. bevestiging, liefdevolle berichten. Je zegt bijvoorbeeld: “Wat ben je mooi vandaag. Ik weet dat jij dat kan. Ik ben trots op jou. Ik geloof in je. Jij bent belangrijk voor mij.”
* Samen zijn, nabijheid, d.w.z. quality time. Samen activiteiten ondernemen, samen praten, echt de tijd voor elkaar nemen. Echt aandacht schenken aan elkaar. Samen leuke dingen doen.
* Lichamelijk contact. Knuffelen, kussen, hand in hand lopen, een hug geven, vrijen. Fysiek ervaren dat iemand van je houdt.
* Cadeautjes / geschenken. Met zorg uitgezochte geschenken. Hierbij is aandacht belangrijker dan de prijs. Bloemen, een kaartje, een mooie schelp, een lief appje, een snoepje op je kussen, een verrassingsfeest.
* Hulpvaardigheid. Klusjes doen zoals stofzuigen, de was doen, het gras maaien. Lekker koken, het huis gezellig maken. Kortom, assisteren, bijspringen, iets overnemen.

Een man heeft bijvoorbeeld behoefte aan bemoediging, maar zijn vrouw meent dat een extra lekkere maaltijd hem wel goed zal doen. Een vrouw hunkert wellicht naar tijd die haar man voor haar neemt, maar hij denkt dat een bos bloemen haar zal doen opfleuren. Soms spreekt onze partner een taal die wij niet altijd goed begrijpen. Als de ene huwelijkspartner zich uitdrukt in een 'taal' die de ander niet voldoende verstaat, komt de liefde niet altijd goed over.

Elk mens heeft een eerste liefdestaal, een manier waarop hij of zij de liefde het best verstaat. Dit boek laat zien hoe je de eerste liefdestaal van jouw partner kunt herkennen en ontdekken. Breng de de principes uit het boek De vijf talen van de liefde in praktijk en je kunt er zeker van zijn dat je partner jouw liefde voelt!

De vijf talen van de liefde is een zeer leesbaar boek, waarin Gary Chapman de basisuitgangspunten van zijn onderwijs neerlegt over relaties. In andere boeken over de liefdestalen werkt hij dit uit voor o.a. kinderen, tieners, werk en hoe je bij ouderdom daar mee omgaat.

Gary Chapman (1938) is relatietherapeut met een internationale reputatie als schrijver van verschillende christelijke boeken over het huwelijk, opvoeding en relaties. Zijn centrale thema vormen de 5 liefdestalen.

(Dit boek is de herdruk van het oude ISBN: 9789063537265 )

Productspecificaties
EAN : 9789033826979
Auteur(s) : Chapman, Gary
Taal : Nederlands
Onderwerp : Mens en maatschappij
Uitgever : Jongbloed Boeken
Verschenen : November 2019
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 196
Afmetingen : 209 x 139 x 18 mm
Gewicht : 264 gram
Velden met een * zijn verplicht