Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Openbaring / druk 1

Titel : Openbaring / druk 1
Auteur(s) : Kamp, H.R. van de
EAN : 9789043501538
Uitgever : Kok
Prijs : € 44,-
Beschikbaar
Alphen : Voorraad in de winkel onbekend
Den Haag : Voorraad in de winkel onbekend
Zoetermeer : Voorraad in de winkel onbekend
Openbaring / druk 1

profetie vanaf Patmos

(Geen beoordelingen)
Delen:
Beschrijving

Het boek Openbaring, profetie vanaf Patmos, geschreven door Dr. H. v.d. Kamp, is een deel in de serie "Commentaar Nieuwe Testament", onder redactie van prof. dr. J. van Bruggen, en is gewijd aan het laatste nieuwtestamentische Bijbelboek.

De auteur, dr. H.R. van de Kamp, predikant in de Gereformeerde Kerken (vrijgemaakt), gaat in een 'algemene inleiding' breed in op het literaire genre, de auteur, de geadresseerden, de datering, de structuur, de tekst, en taal en stijl. Het grootste gedeelte van het boek geeft commentaar op/ bij 'een openbaring van Jezus Christus aan zijn knecht Johannes'. Door heel het boek gaat het ten principale om de vestiging van Gods koninkrijk, de uiteindelijke vervulling van Gods Woord, die nabij is. Nauwgezet behandelt de auteur elk hoofdstuk vers voor vers, met een indrukwekkend aantal verwijzingen naar andere geleerden en commentaren. Een lijst van ruim veertig pagina's geciteerde literatuur getuigt van de zorgvuldigheid waarmee hij te werk is gegaan. Het is een geweldig, bijzonder breed commentaar, uiteraard vooral een boek voor pastores en theologen.

Dit boek is één van de themadelen in het Commentaar op het Nieuwe Testament, Derde Serie. Deze serie staat onder redactie van prof. Van Bruggen, hoogleraar aan de Theologische Universiteit van de Geref. Kerken (Vrijgemaakt) te Kampen.

De reeks vormt vanaf 1987 een voortzetting van de sinds 1922 verschenen' Kommentaar op het Nieuwe Testament'. Deze Derde serie staat in principiële continuïteit met de vorige, maar kent een gewijzigde opzet: ze is nu onderverdeeld in afdelingen en naast de commentaar delen verschijnen thematische overzichtsdelen.

Ichthusboekhandel.nl kan de hele serie Commentaar Nieuwe Testament leveren via printing on demand, d.w.z. dat de delen afzonderlijk op bestelling worden bijgedrukt.

Productspecificaties
EAN : 9789043501538
ISBN : 9043501530
Auteur(s) : Kamp, H.R. van de
Taal : Nederlands
Onderwerp : Bijbelwetenschappen
Reeks : Commentaar op het Nieuwe Testament Derde serie Afdeling Katholieke Brieven en Openbaring
Uitgever : Kok
Verschenen : Maart 2021
Druk : 1
Uitvoering : Hardcover
Conditie : Nieuw
Pagina's : 537
Afmetingen : 246 x 161 x 39 mm
Gewicht : 117 gram
Velden met een * zijn verplicht