Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Handelingen / druk 1

Titel : Handelingen / druk 1
Auteur(s) : Eck, J. van
EAN : 9789043506670
Uitgever : Kok
Prijs : € 41,99
Beschikbaar
Alphen : Voorraad in de winkel onbekend
Den Haag : Voorraad in de winkel onbekend
Zoetermeer : Voorraad in de winkel onbekend
Handelingen / druk 1

de wereld in het geding

(Geen beoordelingen)
Delen:
Beschrijving

Het boek Handelingen: De wereld in het geding, geschreven door Dr. J. van Eck, is één van de commentaardelen in het Commentaar Nieuwe Testament. Deze serie staat onder redactie van prof. dr. J. van Bruggen, hoogleraar aan de Theologische Universiteit van de Gereformeerde Kerken (Vrijgemaakt) te Kampen.

De reeks vormt een voortzetting van de sinds 1922 verschenen 'Kommentaar op het Nieuwe Testament'. Deze Derde serie staat in principiële continuïteit met de vorige, maar kent een gewijzigde opzet: ze is nu onderverdeeld in afdelingen. Naast de commentaar delen verschijnen tevens thematische overzichtsdelen.

Het boek Handelingen der Apostelen is het enige document over de wortels van het christendom dat geschreven is door een tijdgenoot. Lucas beschrijft daarin voor Theofilus de vroegste verbreiding van het evangelie en de eerste stichting van nieuwe christelijke gemeenten. Een uniek geschrift!

Dr. van Eck, classicus en theoloog, leest dit boek vanuit de tijd waarin het werd geschreven. Hij vraagt zich voortdurend af welk effect dit geschrift van Lucas moet hebben gehad op de tijdgenoten in de eerste eeuw, voor wie het christendom een heel nieuw verschijnsel was. Daartoe biedt van Eck een eigen vertaling en bij de uitleg vergelijkt hij de tekst vaak met geschriften uit de antieke letterkunde.

Een dergelijke vergelijking loont juist bij Handelingen de moeite. Het boek beschrijft immers de confrontatie van het evangelie met de joods-Grieks-Romeinse cultuur van het Romeinse keizerrijk. Bovendien laat vergelijking ook zien hoe de auteur van et boek de literaire middelen van zijn tijd gebruikte om over te brengen wat hij wilde zeggen.

Deze vergelijking met antieke parallellen brengt de actualiteit van het boek Handelingen aan het licht, niet alleen voor de tijd waarin het boek werd geschreven, maar ook voor het heden van de 21ste eeuw.

Ichthusboekhandel kan de hele serie Commentaar Nieuwe Testament leveren via printing on demand, d.w.z. dat de delen afzonderlijk op bestelling worden bijgedrukt.

Productspecificaties
EAN : 9789043506670
ISBN : 9043506672
Auteur(s) : Eck, J. van
Taal : Nederlands
Onderwerp : Theologie
Uitgever : Kok
Verschenen : Oktober 2020
Druk : 1
Uitvoering : Hardcover
Conditie : Nieuw
Pagina's : 575
Afmetingen : 246 x 161 x 46 mm
Gewicht : 125 gram
Velden met een * zijn verplicht