Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Kolossenzen en Filemon / druk 1

Titel : Kolossenzen en Filemon / druk 1
Auteur(s) : Eck, J. van
EAN : 9789043513845
Uitgever : Kok
Prijs : € 34,50
Beschikbaar
Alphen : Voorraad in de winkel onbekend
Den Haag : Voorraad in de winkel onbekend
Zoetermeer : Voorraad in de winkel onbekend
Kolossenzen en Filemon / druk 1

weerbaarheid en recht

(Geen beoordelingen)
Delen:
Beschrijving

Het boek Kolossenzen en Filemon: Weerbaarheid en recht, is geschreven door Dr. J. van Eck en maakt deel uit van de serie Commentaar Nieuwe Testament.

Dit boek is één van de commentaardelen in het Commentaar op het Nieuwe Testament, Derde Serie. Deze serie staat onder redactie van prof. dr. J. van Bruggen, hoogleraar aan de Theologische Universiteit van de Gereformeerde Kerken (Vrijgemaakt) te Kampen.
De reeks vormt een voortzetting van de sinds 1922 verschenen 'Kommentaar op het Nieuwe Testament'. Deze Derde serie staat in principiële continuïteit met de vorige, maar kent een gewijzigde opzet: ze is nu onderverdeeld in afdelingen. Naast de commentaar delen verschijnen tevens thematische overzichtsdelen.

In de wirwar van overtuigingen die in de oude wereld werden gepropageerd, spoort Paulus de gelovigen aan om bij Christus te blijven. Ze moeten zich niets aan laten praten want in Hem hebben zij alles wat anderen zeggen hun te kunnen bieden, en meer!
Paulus schrijft aan de Kolossenzen om hen weerbaar te maken. Hij wil dat ze zich kunnen verdedigen op de drukke markt van geloven en levensovertuigingen. Dat maakt de brief actueel ook voor onze tijd waarin het geestelijk leven een even bont gezicht laat zien als in de tijd van Paulus.

In de brief aan Filemon komt Paulus op voor de slaaf Onesimus met wie hij in contact gekomen is toen hij gevangen zat. Hij hoopt niet alleen dat de slaaf weer genade mag vinden in de ogen van zijn meester, maar komt ook op voor zijn recht. Christen zijn heeft ook maatschappelijke consequenties.

Ichthusboekhandel.nl kan de hele serie Commentaar Nieuwe Testament leveren via printing on demand, d.w.z. dat de delen afzonderlijk op bestelling worden bijgedrukt.

Productspecificaties
EAN : 9789043513845
Auteur(s) : Eck, J. van
Taal : Nederlands
Onderwerp : Theologie
Uitgever : Kok
Verschenen : Augustus 2007
Druk : 1
Uitvoering : Hardcover
Conditie : Nieuw
Pagina's : 272
Afmetingen : 246 x 161 x 27 mm
Gewicht : 685 gram
Velden met een * zijn verplicht