Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Godsdienst en samenleving / druk 1

Titel : Godsdienst en samenleving / druk 1
Auteur(s) : Dekker, G.
EAN : 9789043516099
Uitgever : Kok
Prijs : € 32,50
Beschikbaar
Alphen : Voorraad in de winkel onbekend
Den Haag : Voorraad in de winkel onbekend
Leiden : Voorraad in de winkel onbekend
Zoetermeer : Voorraad in de winkel onbekend
Godsdienst en samenleving / druk 1
(Geen beoordelingen)
Delen:

Ook verkrijgbaar als:
Beschrijving

Dit boek is een introductie in de godsdienstsociologie in de dubbele zin van het woord: een inleiding in de beoefening van het vak én een presentatie van de belangrijkste resultaten ervan.

De achtste druk van deze introductie is een ingrijpend herziene uitgave. Deze herziening betreft zowel de indeling, die beoogt de bruikbaarheid voor het onderwijs nog te vergroten, als de inhoud, in die zin dat aan de nieuwere ontwikkelingen in het godsdienstig leven aandacht is geschonken.

Na een verhandeling over de wijze waarop de sociologie godsdienst benadert, volgt een analyse van godsdienst, zowel op het individuele niveau als het groepsniveau en het niveau van de samenleving. Vervolgens wordt de ontwikkeling van het godsdienstig leven binnen de zich moderniserende samenleving beschreven, waarbij expliciet aandacht aan het secularisatieproces wordt geschonken. Na een uitgebreide beschrijving van de ontwikkelingen van kerk en christendom in Nederland komen de niet-christelijke godsdienstigheid en de nieuwe religieuze uitingen ter sprake. Het geheel wordt afgesloten met een blik op de te verwachten religieuze situatie.

Godsdienst en samenleving is in de eerste plaats bedoeld voor het wetenschappelijk en hoger beroepsonderwijs in de godsdienstsociologie. Maar het kan ook, individueel of in groepen, gebruikt worden om de kennis omtrent het godsdienstig leven te verdiepen. Kennis van de sociale aspecten van dit leven is immers onmisbaar voor een goed inzicht in het bestaan en functioneren daarvan.

Productspecificaties
EAN : 9789043516099
Auteur(s) : Dekker, G.
Taal : Nederlands
Onderwerp : Theologie
Uitgever : Kok
Verschenen : April 2018
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 256
Afmetingen : 230 x 150 x 21 mm
Gewicht : 373 gram
Velden met een * zijn verplicht