Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Hebreeen

Titel : Hebreeen
Auteur(s) : Kamp, H.R. van de
EAN : 9789043518116
Uitgever : Kok
Prijs : € 36,-
Beschikbaar
Alphen : Voorraad in de winkel onbekend
Den Haag : Voorraad in de winkel onbekend
Zoetermeer : Voorraad in de winkel onbekend
Hebreeen

geloven is volhouden

(Geen beoordelingen)
Delen:
Beschrijving

Het boek: Hebreeën: Geloven is volhouden uit de serie Commentaar Nieuwe Testament is geschreven door dr. H. v.d. Kamp.

Dit boek is één van de commentaardelen in het Commentaar op het Nieuwe Testament, Derde Serie. Deze serie staat onder redactie van prof. dr. J. van Bruggen, hoogleraar aan de Theologische Universiteit van de Gereformeerde Kerken (Vrijgemaakt) te Kampen.

De reeks vormt een voortzetting van de sinds 1922 verschenen 'Kommentaar op het Nieuwe Testament'. Deze Derde serie staat in principiële continuïteit met de vorige, maar kent een gewijzigde opzet: ze is nu onderverdeeld in afdelingen en naast de commentaar delen verschijnen thematische overzichtsdelen.

Hebreeën is een brief op de man af. Een veelkleurige aansporing om vol te houden in het geloof. Actueel in de crisistijd waarin de lezers zich in de zestiger jaren van de eerste eeuw bevonden. De Jodenchristenen in Jeruzalem en omgeving stonden voor de opdracht om hun geliefde hoofdstad met de daar gevestigde tempel te verlaten, wilden ze niet mee omkomen bij de aanstaande verwoesting van stad en tempel. Welke rijkdom en zekerheid houden volgelingen van Jezus Christus over in zulke kritieke omstandigheden? De auteur roept zijn hoorders op om de volle aandacht te blijven richten op Jezus Christus, de meelevende Hogepriester in de hemelse tempel en om bij het verlaten van het aardse Jeruzalem de blik te richten op de komende stad van de toekomst. Naar boven kijken waar Christus is gezeten aan de rechterhand Gods en naar voren kijken, richting de eeuwige stad.

De schrijver beroept zich daarbij voortdurend op het Oude Testament om de climax van Gods openbaring in de nieuwe tijd van Jezus Christus te duiden. Dit document is daarom van groot belang voor de vraag hoe christenen van de nieuwe tijd omgaan met de heilige schriften van het oude verbond.

De brief aan de Hebreeën verdient vanwege de unieke combinatie van onderwijs en pastoraat ook vandaag een plaats in de reisbagage van elke christen.

Dr. H.R. van de Kamp schreef ook de studie over het boek Openbaring: profetie vanaf Patmos in deze serie Commentaar Nieuwe Testament.

Ichthusboekhandel.nl kan de hele serie Commentaar Nieuwe Testament leveren via printing on demand, d.w.z. dat de delen afzonderlijk op bestelling worden bijgedrukt.

Productspecificaties
EAN : 9789043518116
Auteur(s) : Kamp, H.R. van de
Taal : Nederlands
Onderwerp : Geloofsopbouw
Uitgever : Kok
Verschenen : April 2020
Druk : 1
Uitvoering : Hardcover
Conditie : Nieuw
Pagina's : 336
Afmetingen : 246 x 161 x 29 mm
Gewicht : 803 gram
Velden met een * zijn verplicht