Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

De infographic Bijbel

Titel : De infographic Bijbel
Auteur(s) : Sawrey, Karen
EAN : 9789043531931
Uitgever : KokBoekencentrum Non-Fictie
Prijs : € 39,99
Beschikbaar
Alphen : Voorraad in de winkel onbekend
Den Haag : Voorraad in de winkel onbekend
Zoetermeer : Voorraad in de winkel onbekend
De infographic Bijbel
(1 beoordeling)
Delen:
Beschrijving

De Infographic Bijbel van Karen Sawrey toont de Bijbel zoals je die nog nooit eerder hebt gezien. Geschiedenis, ontwikkelingen, gebeurtenissen uit de Bijbel in prachtige infographics. Een Infographic is een illustratie met achtergronden én inzichten. Al eeuwenlang worden beelden gebruikt om de verhalen en lessen uit de Bijbel te verduidelijken. Prachtig geschilderde illustraties en beeldende kunst hebben er toe bijgedragen dat de Schrift breed toegankelijk werd. In de 21e eeuw zijn infographics een goede manier om de woorden van God over te brengen.

In meer dan honderd bijzondere illustraties wordt er inzicht gegeven in het Oude en Nieuwe Testament en komen eeuwenoude verhalen en woorden tot leven. De schepping, de maten van de ark van Noach, de rijkdom van koning Salomo, de gelijkenissen van Jezus, de reizen van Paulus: alle bekende personen en verhalen uit de Bijbel komen aan bod.

INKIJKEXEMPLAAR INFOGRAPHICS BIJBEL

De Infographic bijbel is een toegankelijke vorm die een eeuwenoud Boek ontsluit voor een nieuwe generatie met prachtige overzichten. Het het biedt kinderen (en volwassenen) de grotere context van de Bijbel. Op een unieke wijze wordt de eenheid en de samenhang van de bijbel getoond in een compacte grafische weergave die uitnodigend is voor verdere studie en onderzoek.

De Infographic Bijbel is een hele leuke manier voor ouderen en jongeren (kleinkinderen) om samen de bijbel op nieuwe manieren te ontdekken.

Dit Infographic boek wil géén geïllustreerde Bijbel zijn. De tekst van de Bijbel is daarom dan ook niet afgedrukt. Het boek bestaat vooral uit infographics: uit kaarten, tabellen, beslisbomen, diagrammen, wordclouds etc. Zelfs het dankwoord is een dank-infographic.

De infographics volgen wel weer globaal de indeling van de Bijbel. De Illustraties over de schepping vind je dus aan het begin van het boek, over Jezus pas als je al een eindje over de helft bent, en het eindigt met tabellen over de actuele stand van zaken rond de verspreiding en vertaling van de Bijbel.

PRACHTIG!
-Trouw

Karen Sawrey is grafisch ontwerper en illustrator in Engeland. Ze heeft een bijbelgetrouwe achtergrond. Ze illustreerde jarenlang als freelancer voor tijdschriften en uitgevers, tot ze door de grote uitgeverij Harper Collins werd benaderd om dit boek te maken. Samen met een team van theologen en data-analisten heeft ze vijf jaar aan dit project gewerkt.

Productspecificaties
EAN : 9789043531931
Auteur(s) : Sawrey, Karen
Taal : Nederlands
Onderwerp : Bijbelse handboeken
Uitgever : KokBoekencentrum Non-Fictie
Verschenen : September 2019
Druk : 1
Uitvoering : Hardcover
Conditie : Nieuw
Pagina's : 224
Afmetingen : 287 x 222 x 25 mm
Gewicht : 50 gram
Velden met een * zijn verplicht
Een ander perspectief
Recensie door: Arie K.

De infographic bijbel is een bijbel in beelden. Het geeft mij de gelegenheid om op een nieuwe manier met mijn kleinkinderen van een jaar of 12 te praten over de bijbel en hun de grotere verbanden te laten zien. De ontwerpster is er in geslaagd om een hele bijzondere weergave te maken van de verwijzingen in de bijbel, de rol van de geslachten en geeft ook inzicht in allerlei verhoudingen. Het is absoluut een bijzondere bijbel die door haar unieke karakter 5 sterren verdiend!