Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Oriëntatie in de filosofie

Titel : Oriëntatie in de filosofie
Auteur(s) : Brink, G. van den
EAN : 9789043539562
Uitgever : KokBoekencentrum Non-Fictie
Prijs : € 36,50
Beschikbaar
Alphen : Voorraad in de winkel onbekend
Den Haag : Voorraad in de winkel onbekend
Zoetermeer : Voorraad in de winkel onbekend
Oriëntatie in de filosofie

Westerse wijsbegeerte in wisselwerking met geloof en theologie

(Geen beoordelingen)
Delen:

Ook verkrijgbaar als:
Beschrijving

Het boek: Oriëntatie in de filosofie van Dr. G.v.d. Brink bespreekt de Westerse wijsbegeerte in wisselwerking met geloof en theologie. Daarbij komt de vraag aan de orde: Heeft de geschiedenis van de wijsbegeerte aangetoond dat het onhoudbaar is om in de 21e eeuw nog in God te geloven?

Dat is de vraag waarin dit overzicht van de westerse wijsbegeerte uitmondt. Enerzijds laat dit boek zich lezen als een helder en toegankelijk geschreven introductie in de geschiedenis van de westerse wijsbegeerte. Anderzijds richt het zich speciaal op theologen en andere belangstellenden in het grensgebied van wijsbegeerte en theologie, aangezien telkens speciale aandacht geschonken wordt aan de verhouding tussen filosofie en christelijk geloof.

Na een beknopte terreinverkenning in het veld van de wijsbegeerte, brengt de auteur in een achttal chronologisch opgezette hoofdstukken de hoofdstromingen en kernfiguren uit de geschiedenis van de wijsbegeerte in kaart. Speciale aandacht geeft hij daarbij aan hun verhouding tot de christelijke geloofstraditie.

Ten slotte trekt hij de draden samen in een systematisch hoofdstuk, waarin een kritische bespreking geboden wordt van de zogeheten 'onhoudbaarheidsthese'. Volgens deze vaak nogal klakkeloos herhaalde stelling zou de geschiedenis van de wijsbegeerte de onhoudbaarheid van het klassiek-christelijke geloof in God hebben aangetoond.

Dr. G. van den Brink doceerde voorheen filosofie aan de theologische opleidingen te Groningen, Utrecht en Ede. Momenteel is hij docent dogmatiek aan de theologische faculteit van de Vrije universiteit Amsterdam

Productspecificaties
EAN : 9789043539562
Auteur(s) : Brink, G. van den
Taal : Nederlands
Onderwerp : Geschiedenis van de filosofie
Uitgever : KokBoekencentrum Non-Fictie
Verschenen : Augustus 2023
Druk : 4
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 396
Afmetingen : 224 x 145 x 27 mm
Gewicht : 649 gram
Velden met een * zijn verplicht