Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Matteus voor iedereen 1

Titel : Matteus voor iedereen 1
Auteur(s) : Wright
EAN : 9789051943078
Uitgever : Wijnen, Uitgeverij Van
Prijs : € 17,95
Beschikbaar
Alphen : Voorraad in de winkel onbekend
Den Haag : Voorraad in de winkel onbekend
Leiden : Voorraad in de winkel onbekend
Zoetermeer : Voorraad in de winkel onbekend
Matteus voor iedereen 1

hoofdstuk 1 - 15

(Geen beoordelingen)
Delen:
Beschrijving

Mattheus voor iedereen deel 1 door Tom Wright is de start van een reeks toegankelijke commentaren op het Nieuwe Testament . In deze bijbeluitleg van Mattheus , die in Engeland veel geroemd wordt en enorm populair is, is in de Nederlandse vertaling de tekst van de Nieuwe Bijbelvertaling uit 2004 opgenomen.

De bijbelverklaring van Wright onderscheidt zich van andere uitgaven met bijbeluitleg door gebruik van eigentijdse voorbeelden, vlot taalgebruik en een zeer aantrekkelijke prijsstelling.

In dit eerste deel over Matteüs, verkrijgbaar voor een speciale introductieprijs, komt het verhaal over de centrale figuur in de Bijbel, Jezus van Nazareth, in een helder licht te staan.

In deze studie die de eerste 15 hoofdstukken van Mattheus voor het voetlicht. Daarbinnen zijn 13 hoofdstukken gewijd aan de Bergrede. Prima geschikt voor een kringseizoen.

Nicholas Thomas (Tom) Wright (1948) is nieuwtestamenticus. Hij was van 2003-2010 bisschop van Durham in de Church of England en als zodanig lid van het House of Lords. Momenteel is hij weer hoogleraar, nu aan de Universiteit van St. Andrews (Schotland). Zijn academisch werk wordt meestal gepubliceerd onder de naam N.T. Wright, zijn populaire werk onder de naam Tom Wright.

SERIE:

* Mattheus (1)
* Mattheus (2)
* Marcus
* Lucas (1)
* Lucas (2)
* Romeinen (1)
* Romeinen (2)
* 1 Korinthiërs
* Galaten en Tessalonicenzen 1 en 2
* Efeze, Colossenzen, Filipenzen en Filemon

Wie is Tom Wright? Een conservatief theoloog die Bijbelteksten bij voorkeur gebruikt om traditionele opvattingen te bevestigen? Totaal niet. Wright is een open en beweeglijke theoloog, voortdurend gespitst op de vraag: wat zegt de Bijbel echt? Altijd in de weer met nieuwe Bijbelexegeses die regelmatig een bom leggen onder lang gekoesterde opvattingen. Een schriftgeleerde naar het woord van Jezus die voortdurend nieuwe schatten uit zijn voorraadkamer te voorschijn haalt. De laatste jaren zijn Wrights Bijbelcommentaren in Nederland populair geworden:niet in behoudende kerken, maar juist daar waar men graag het traditiestof van de Bijbel afblaast. Ad de Boer in Opbouw (2009)

Wright wordt algemeen beschouwd als een van de belangrijkste hedendaagse theologen. Naast veel wetenschappelijke boeken en artikelen schreef hij ook de in Engeland erg populaire For Everyone reeks, een commentaar op het Nieuwe Testament. Deze toegankelijk geschreven serie verschijnt bij onze uitgeverij onder titel Bijbel voor iedereen. Inmiddels zijn er zes delen in het Nederlands verschenen en staan er voor volgend jaar weer vier gepland. De gespreksgidsen, die in het Engels afzonderlijk zijn gepubliceerd, worden in het Nederlands in de delen zelf achterin opgenomen.

In Engeland verschijnt al een aantal jaren een groeiend commentaar op het Nieuwe Testament, geschreven door de Anglicaanse bisschop N.T. Wright. Dit deel gaat over de eerste hoofdstukken van Mattheus.

Productspecificaties
EAN : 9789051943078
Auteur(s) : Wright
Taal : Nederlands
Onderwerp : Geloofsopbouw
Thema : Geloofsopbouw
Christendom
Kritiek op en exegese van heilige teksten
Met betrekking tot christenen en christelijke groepen
Uitgever : Wijnen, Uitgeverij Van
Verschenen : September 2020
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 240
Afmetingen : 189 x 130 x 17 mm
Gewicht : 326 gram
Velden met een * zijn verplicht