Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Matteus voor iedereen 2

Titel : Matteus voor iedereen 2
Auteur(s) : Wright
EAN : 9789051943085
Uitgever : Wijnen, Uitgeverij Van
Prijs : € 17,95
Beschikbaar
Alphen : Voorraad in de winkel onbekend
Den Haag : Voorraad in de winkel onbekend
Leiden : Voorraad in de winkel onbekend
Zoetermeer : Voorraad in de winkel onbekend
Matteus voor iedereen 2

hoofdstuk 16-28

(Geen beoordelingen)
Delen:
Beschrijving

Het tweede deel van Mattheus voor iedereen door Tom Wright geeft een toegankelijke uitleg van het eerste boek van het Niewue Testament. In deze bijbeluitleg, die in Engeland veel geroemd wordt en enorm populair is, wordt de tekst van de Nieuwe Bijbelvertaling uit 2004 opgenomen.

De bijbelverklaring van Wright onderscheidt zich van andere uitgaven met Bijbeluitleg door gebruik van eigentijdse voorbeelden, helder taalgebruik en een zeer aantrekkelijke prijsstelling.

In dit tweede deel over Matteüs, zien we Jezus Christus op weg naar en in zijn lijden voor de mensheid.

Wie is Tom Wright? Een conservatief theoloog die Bijbelteksten bij voorkeur gebruikt om traditionele opvattingen te bevestigen? Totaal niet. Wright is een open en beweeglijke theoloog, voortdurend gespitst op de vraag: wat zegt de Bijbel echt? Altijd in de weer met nieuwe Bijbelexegeses die regelmatig een bom leggen onder lang gekoesterde opvattingen. Een schriftgeleerde naar het woord van Jezus die voortdurend nieuwe schatten uit zijn voorraadkamer te voorschijn haalt. De laatste jaren zijn Wrights Bijbelcommentaren in Nederland populair geworden:niet in behoudende kerken, maar juist daar waar men graag het traditiestof van de Bijbel afblaast. Ad de Boer in Opbouw (2009)

Wright wordt algemeen beschouwd als een van de belangrijkste hedendaagse theologen. Naast veel wetenschappelijke boeken en artikelen schreef hij ook de in Engeland erg populaire For Everyone reeks, een commentaar op het Nieuwe Testament. Deze toegankelijk geschreven serie verschijnt bij onze uitgeverij onder titel Bijbel voor iedereen. Inmiddels zijn er zes delen in het Nederlands verschenen en staan er voor volgend jaar weer vier gepland. De gespreksgidsen, die in het Engels afzonderlijk zijn gepubliceerd, worden in het Nederlands in de delen zelf achterin opgenomen.

In Engeland verschijnt al een aantal jaren een Bijbelgetrouwe uitleg van het Nieuwe Testament, geschreven door de Anglicaanse bisschop N.T. Wright. Dit is deel 2 over de laatste hoofdstukken van Mattheus.

Productspecificaties
EAN : 9789051943085
Auteur(s) : Wright
Taal : Nederlands
Onderwerp : Geloofsopbouw
Thema : Geloofsopbouw
Met betrekking tot christenen en christelijke groepen
Uitgever : Wijnen, Uitgeverij Van
Verschenen : Augustus 2020
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 240
Afmetingen : 190 x 129 x 18 mm
Gewicht : 325 gram
Velden met een * zijn verplicht