Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Paulus voor iedereen Romeinen deel 1

Titel : Paulus voor iedereen Romeinen deel 1
Auteur(s) : Wright, Tom
EAN : 9789051943160
Uitgever : Wijnen, Uitgeverij Van
Prijs : € 19,95
Beschikbaar
Alphen : Voorraad in de winkel onbekend
Den Haag : Voorraad in de winkel onbekend
Zoetermeer : Voorraad in de winkel onbekend
Paulus voor iedereen Romeinen deel 1
(Geen beoordelingen)
Delen:
Beschrijving

Het commentaar Paulus voor iedereen Romeinen 1 door Tom Wright gaat diep in op de uitleg van dit belangrijke Bijbelboek. Het bevat uitleg, toelichting en een Bijbelstudiegids voor gebruik in groepen.

In deze Bijbeluitleg, die in Engeland veel geroemd wordt en enorm populair is, wordt de tekst van de Nieuwe Bijbelvertaling uit 2004 opgenomen.

De Bijbelverklaring van Wright onderscheidt zich van andere uitgaven met Bijbeluitleg door gebruik van eigentijdse voorbeelden en vlot taalgebruik.

In dit commentaar wordt het eerste gedeelte van de Romeinen brief besproken.

Nicholas Thomas (Tom) Wright (1948) is nieuwtestamenticus. Hij was van 2003-2010 bisschop van Durham in de Church of England en als zodanig lid van het House of Lords. Momenteel is hij weer hoogleraar, nu aan de Universiteit van St. Andrews (Schotland). Zijn academisch werk wordt meestal gepubliceerd onder de naam N.T. Wright, zijn populaire werk onder de naam Tom Wright.

Wie is Tom Wright? Een conservatief theoloog die Bijbelteksten bij voorkeur gebruikt om traditionele opvattingen te bevestigen? Totaal niet. Wright is een open en beweeglijke theoloog, voortdurend gespitst op de vraag: wat zegt de Bijbel echt? Altijd in de weer met nieuwe Bijbelexegeses die regelmatig een bom leggen onder lang gekoesterde opvattingen. Een schriftgeleerde naar het woord van Jezus die voortdurend nieuwe schatten uit zijn voorraadkamer te voorschijn haalt. De laatste jaren zijn Wrights Bijbelcommentaren in Nederland populair geworden:niet in behoudende kerken, maar juist daar waar men graag het traditiestof van de Bijbel afblaast.
- Ad de Boer in Opbouw (2009)

Wright wordt algemeen beschouwd als een van de belangrijkste hedendaagse theologen. Naast veel wetenschappelijke boeken en artikelen schreef hij ook de in Engeland erg populaire For Everyone reeks, een commentaar op het Nieuwe Testament. Deze toegankelijk geschreven serie verschijnt bij onze uitgeverij onder titel Bijbel voor iedereen. Inmiddels zijn alle delen in het Nederlands verschenen. De gespreksgidsen, die in het Engels afzonderlijk zijn gepubliceerd, worden in het Nederlands in de delen zelf achterin opgenomen.

In Engeland verschijnt al een aantal jaren een Bijbelgetrouwe uitleg van het Nieuwe Testament, geschreven door de Anglicaanse bisschop N.T. Wright.

Productspecificaties
EAN : 9789051943160
Auteur(s) : Wright, Tom
Taal : Nederlands
Onderwerp : Bijbelse handboeken
Reeks : Nieuwe Testament voor iedereen
Uitgever : Wijnen, Uitgeverij Van
Verschenen : September 2011
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 240
Afmetingen : 190 x 130 x 17 mm
Gewicht : 291 gram
Velden met een * zijn verplicht