Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Paulus voor iedereen Romeinen / 2 / druk

Titel : Paulus voor iedereen Romeinen / 2 / druk
Auteur(s) : Wright, T.
EAN : 9789051943177
Uitgever : Wijnen, Uitgeverij Van
Prijs : € 17,95
Beschikbaar
Alphen : Voorraad in de winkel onbekend
Den Haag : Voorraad in de winkel onbekend
Leiden : Voorraad in de winkel onbekend
Zoetermeer : Voorraad in de winkel onbekend
Paulus voor iedereen Romeinen / 2 / druk
(Geen beoordelingen)
Delen:
Beschrijving

Het commentaar Paulus voor iedereen over het tweede deel van de brief aan de Romeinen door Tom Wright is een toegankelijke uitleg van de bijbel. In deze Bijbeluitleg, die in Engeland veel geroemd wordt en enorm populair is, is de tekst van de Nieuwe Bijbelvertaling uit 2004 gebruikt.

De Bijbelverklaring van Wright onderscheidt zich van andere uitgaven met Bijbeluitleg door gebruik van eigentijdse voorbeelden, een vlot taalgebruik en een toegevoegde Bijbelstudie gids voor bespreking groepen.

In dit commentaar wordt het tweede gedeelte van de Romeinenbrief besproken.

Nicholas Thomas (Tom) Wright (1948) is nieuwtestamenticus. Hij was van 2003-2010 bisschop van Durham in de Church of England en als zodanig lid van het House of Lords. Momenteel is hij weer hoogleraar, nu aan de Universiteit van St. Andrews (Schotland). Zijn academisch werk wordt meestal gepubliceerd onder de naam N.T. Wright, zijn populaire werk onder de naam Tom Wright.

Wie is Tom Wright? Een conservatief theoloog die Bijbelteksten bij voorkeur gebruikt om traditionele opvattingen te bevestigen? Totaal niet. Wright is een open en beweeglijke theoloog, voortdurend gespitst op de vraag: wat zegt de Bijbel echt? Altijd in de weer met nieuwe Bijbelexegeses die regelmatig een bom leggen onder lang gekoesterde opvattingen. Een schriftgeleerde naar het woord van Jezus die voortdurend nieuwe schatten uit zijn voorraadkamer te voorschijn haalt. De laatste jaren zijn Wrights Bijbelcommentaren in Nederland populair geworden:niet in behoudende kerken, maar juist daar waar men graag het traditiestof van de Bijbel afblaast. Ad de Boer in Opbouw (2009)

Wright wordt algemeen beschouwd als een van de belangrijkste hedendaagse theologen. Naast veel wetenschappelijke boeken en artikelen schreef hij ook de in Engeland erg populaire For Everyone reeks, een commentaar op het Nieuwe Testament. Deze toegankelijk geschreven serie verschijnt bij onze uitgeverij onder titel Bijbel voor iedereen. Inmiddels zijn er zes delen in het Nederlands verschenen en staan er voor volgend jaar weer vier gepland. De gespreksgidsen, die in het Engels afzonderlijk zijn gepubliceerd, worden in het Nederlands in de delen zelf achterin opgenomen.

In Engeland verschijnt al een aantal jaren een Bijbelgetrouwe uitleg van het Nieuwe Testament, geschreven door de Anglicaanse bisschop N.T. Wright.

Productspecificaties
EAN : 9789051943177
Auteur(s) : Wright, T.
Taal : Nederlands
Onderwerp : Geloofsopbouw
Thema : Geloofsopbouw
Christendom
Kritiek op en exegese van heilige teksten
Met betrekking tot christenen en christelijke groepen
Reeks : Paulus voor iedereen
Uitgever : Wijnen, Uitgeverij Van
Verschenen : September 2011
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 240
Afmetingen : 190 x 129 x 13 mm
Gewicht : 232 gram
Velden met een * zijn verplicht