Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Bachbijbel (Set van 3 delen)

Titel : Bachbijbel (Set van 3 delen)
Auteur(s) :
EAN : 9789051943924
Uitgever : Wijnen, Uitgeverij Van
Prijs : € 4800,-
Beschikbaar
Alphen : Voorraad in de winkel onbekend
Den Haag : Voorraad in de winkel onbekend
Leiden : Voorraad in de winkel onbekend
Zoetermeer : Voorraad in de winkel onbekend
Bachbijbel  (Set van 3 delen)
(Geen beoordelingen)
Delen:
Beschrijving

Facsimile van het meest persoonlijke document uit de nalatenschap van Johann Sebastian Bach: zijn Bijbel met volop aantekeningen en verwijzingen

*LEES MEE OVER BACHS SCHOUDER*DICHTER BIJ DE MENS BACH KUNT U NIET KOMENWat had Johann Sebastian Bach op zijn boekenplank staan? Daar hebben we een lijst van. Het boek dat voor Bach het belangrijkste was, zijn Bijbel, is bewaard gebleven. Dat boek, het meest bijzondere document uit Bachs leven, is nu beschikbaar als unieke facsimile-uitgave. De bijbel van Bach wordt ook wel de Calov-bijbel genoemd. Dat betekent dat er nu een heruitgave is, die tot in de details er uitziet zoals het origineel. Compleet met de eigenhandige aantekeningen van Bach zelf.

[s]

De genoemde levertijden in onze systemen zijn indicatief. De handgemaakte uitvoering, de luxe verpakking en de enorme rijkdom aan inhoud maken de BachBijbel tot een unieke uitgave.

U kunt de Bach Bijbel bestellen / kopen bij Ichthusboekhandel en in overleg kunnen wij u ook deze bijbel ter inzage tonen.

De geschiedenis van de vondst van de Bachs Bijbel in 1934

Toen Bach overleed werd er van alle boeken in zijn bibliotheek een lijst gemaakt.Bovenaan de lijst stond: “Calovii Schriften” – geschriften van Calovius.Lange tijd wisten we niet precies welke boeken met die aanduiding werden bedoeld – tot in 1934 een zeer bijzondere ontdekking werd gedaan in het Amerikaanse plaatsje Frankenmuth.In juni 1934 woonde een lutherse predikant, Christian G. Riedel, een zitting bij van de Missouri Synode van de Amerikaanse Lutherse kerk, in Frankenmuth, Michigan. Hij logeerde bij zijn neef, Leonard Reichle. Die liet hem een boek zien waarin Riedel op de titelpagina meteen Bachs handtekening herkende. Reichle vond vervolgens de andere twee delen op zijn zolder. Zijn familie had ze in de jaren 1830 in Philadelphia gekocht.Reichle schonk de drie delen aan de Concordia Seminary Library in St. Louis, Missouri, in oktober 1938, en de Calov-Bijbel bevindt zich daar vandaag de dag nog steeds.De Calov-Bijbel bevat als gezegd drie delen, met telkens op het titelblad de handtekening van J.S. Bach, gevolgd door de datum, 1733.De Bijbel bevat honderden onderstrepingen, en kanttekeningen in de hand van Bach, een toeschrijving die is bewezen door handschriftanalyse en chemische analyse van de inkt.De Bijbel, Die Heilige Bibel/ nach S. Herrn D. MARTINI LUTHERI, verscheen in Wittenberg in de jaren 1681-92. Het is een bijbel met commentaar van de Wittenberger theoloog Calov(ius), stoelend op de geschriften van Luther, zoals de ondertitel vermeldt. Het gaat om zes delen, in drie banden gebonden. Vanwege Bachs aantekeningen, onderstrepingen etc. is de Bach/Calov-bijbel van groot belang voor het Bach-onderzoek.“De grondigheid van Bachs Luther-studie kan aan de hand van deze bron worden bewezen: in zijn behandeling van Gen. 3 (over de zondeval) geeft Calov uitvoerige Luther-citaten, vooral m.b.t. Gen. 3:7, een sleutelvers voor de leer van de erfzonde. Calov kort Luthers commentaar met een zin in; Bach noteert de ontbrekende woorden zorgvuldig in de marge.” (Albert Clement)In de negentiger jaren van de twintigste eeuw legde Uitgeverij Van Wijnen de eerste contacten met Concordia Seminary Library om te komen tot een heruitgave van Bachs Bijbel in facsimile. Na ruim 20 jaar is deze uitgave nu daadwerkelijk tot stand gekomen, in een unieke samenwerking tussen bedrijven in Nederland, Polen en de Verenigde Staten. Van de geplande genummerde oplage van 1.000 exemplaren zijn nog exemplaren beschikbaar.Meer informatie over de Bachbijbel

Productspecificaties
EAN : 9789051943924
Taal : Nederlands
Onderwerp : Muziekgeschiedenis
Uitgever : Wijnen, Uitgeverij Van
Verschenen : Februari 2018
Uitvoering : Hardcover
Conditie : Nieuw
Pagina's : 4665
Afmetingen : 246 x 237 x 50 mm
Gewicht : 1995 gram
Velden met een * zijn verplicht