Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Duizendmaal dank

Titel : Duizendmaal dank
Auteur(s) : Voskamp, Ann
EAN : 9789051944341
Uitgever : Wijnen, Uitgeverij Van
Prijs : € 17,50
Beschikbaar
Alphen : Voorraad in de winkel onbekend
Den Haag : Voorraad in de winkel onbekend
Zoetermeer : Voorraad in de winkel onbekend
Duizendmaal dank

zoek het ware leven waar het te vinden is vlak voor je neus

(1 beoordeling)
Delen:

Ook verkrijgbaar als:
Beschrijving

Het boek Duizendmaal dank is de internationale bestseller van christelijk schrijfster Ann Voskamp. Het gaat over dankbaarheid. Hoe vind je te midden van alles wat er om je heen en in je zelf gebeurd, toch redenen voor dankbaarheid naar God toe en naar je medemens.

Het verhaal van Ann Voskamp begint niet met 'Er was eens…', en eindigt niet met 'en ze leefden nog lang en gelukkig'. Het leven van Ann Voskamp begint met een drama. Haar eerste herinnering is de dood van haar zus, die voor haar huis werd aangereden door een vrachtwagen – Ann en haar moeder zagen het gebeuren. Haar moeder wordt daarna opgenomen in een psychiatrisch centrum, haar vader is het contact met God definitief kwijt.

Als volwassene maakte Ann de dood van twee neefjes – twee kinderen van de broer van haar man - van dichtbij mee. Ondanks alle ellende bleef ze geloven dat in God vreugde is, en dat in het midden van het verdrietige leven er duizenden momenten zijn om voor te danken.In 'Duizendmaal dank' is Ann op zoek naar de zin van het leven en omarmt ze de manier waarop Jezus in het leven stond, met name hoe hij zijn laatste uren op aarde doorbracht. In de uren voor zijn kruisiging brak hij het brood en dankte ervoor. In dit hartverscheurende boek worden de lezers meegenomen in die verwondering en wordt zichtbaar gemaakt hoe dankzegging vreugde kan brengen.

In een prachtige, poëtische stijl – die ook in de Nederlandse vertaling overeind is gebleven – geeft Voskamp antwoord op fundamentele vragen.* Hoe kun je vreugde vinden in het midden van wreedheid, chaos, plichten en wanhoop?* Hoe vertraag je het leven dusdanig dat je in harmonie kunt leven met God?* Hoe kunnen we God vinden en ons leven in Zijn dienst stellen? Een bijzonder boek, dat stof geeft tot nadenken. Een boek ook om met vrienden en geloofsgenoten te bespreken.

Ann Voskamp - haar echtgenoot is van Nederlandse afkomst - besloot haar dankpunten op te schrijven. Eén voor één, tot ze er duizend had. En ook toen stopte ze niet. Het veranderde haar kijk op het leven en bracht haar rust – met vallen en opstaan. Zoals de meeste lezers snakt Ann Voskamp ernaar haar leven goed te leven. 'Hoe vinden we vreugde,' zo vroeg ze zich af, 'te midden van tijdsdruk, geldgebrek, en alles wat elke dag weer misloopt? Hoe ziet een dankbaar leven er eigenlijk uit als de dagen zich aaneenrijgen en alles donker is? Wat heeft God ons vandaag te bieden? Deze ontroerend eerlijke en zeer praktische gids voor een vreugdevol leven nodigt je uit om Gods geschenken om je heen te zien. Door dank te zeggen voor het leven dat ze had, vond Ann Voskamp het leven dat ze altijd al had gezocht.

Ann Voskamp en haar man hebben een boerderij in Ontario, waar zes kinderen worden opgevoed tussen de maïsvelden, de kriebels en krabbels van hun moeder, en de worstelingen en dankbare lofzangen van een gewoon en dus bijzonder gezin.

Productspecificaties
EAN : 9789051944341
Auteur(s) : Voskamp, Ann
Taal : Nederlands
Onderwerp : Geloofsopbouw
Uitgever : Wijnen, Uitgeverij Van
Verschenen : Oktober 2019
Druk : 1
Uitvoering : Hardcover
Conditie : Nieuw
Pagina's : 256
Afmetingen : 211 x 143 x 28 mm
Gewicht : 50 gram
Velden met een * zijn verplicht
Lezen en herlezen
Recensie door: Carolien V.

Dit is een boek dat je moet lezen, rustig moeten laten indalen en dan weer eens moet lezen. Wat een prachtig boek! De auteur schrijft heel open en eerlijk en daarmee o zo herkenbaar... Maar ze laat ook zien hoe je midden in een wereld van haast en onrust, een leven kunt leiden van dankbaarheid en rust. Ik zou iedereen willen aanraden dit boek te lezen en te beginnen met het tellen van zegeningen (letterlijk, zoals de auteur dat ook doet...)!