Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Bidden

Titel : Bidden
Auteur(s) : Keller, Tim
EAN : 9789051945362
Uitgever : Wijnen, Uitgeverij Van
Prijs : € 22,50
Beschikbaar
Alphen : Voorraad in de winkel onbekend
Den Haag : Voorraad in de winkel onbekend
Zoetermeer : Voorraad in de winkel onbekend
Bidden

vertrouwelijke omgang met de ontzagwekkende God

(1 beoordeling)
Delen:

Ook verkrijgbaar als:
Beschrijving

Een meer persoonlijk boek van Tim Keller: Bidden, vertrouwelijke omgang met de ontzagwekkende God. Hoewel het zo belangrijk is, weten veel mensen niet goed hoe te bidden. In zijn inmiddels bekende heldere en aansprekende stijl en aanpak schreef Keller een boek boordevol Bijbelse wijsheid en praktische adviezen.

Uit hoofdstuk 1:
"Bidden is de enige weg waarlangs je tot echte zelfkennis komt. Het is ook de belangrijkste weg waarlangs we diepgaande verandering ervaren – het aanbrengen van een andere ordening in de dingen die we liefhebben. Door middel van gebed geeft God ons ontzettend veel van de onvoorstelbare dingen die hij voor ons in petto heeft. Ja echt, bidden maakt het veilig voor God om ons veel van de dingen te geven waar we het meest naar verlangen. Het is de manier waarop we God kennen, de manier waarop we God eindelijk als God behandelen. Gebed is gewoon de sleutel tot alles wat we moeten doen en moeten zijn in dit leven. We moeten echt leren bidden. We moeten wel."

Inhoudsopgave:

Inleiding - Waarom een boek over bidden?
Deel een - Verlangen naar gebed

1. De noodzaak van gebed
2. Hoe geweldig gebed is

Deel twee - Het gebed begrijpen
3. Wat is bidden?
4. Met God in gesprek
5. God ontmoeten

Deel drie - Leren bidden
6. Brieven over bidden
7. Regels voor het bidden
8. Het gebed aller gebeden
9. De toetsstenen voor het gebed

Deel vier: Gebedsleven verdiepen
10. Als gesprek: mediteren over zijn Woord
11. Als ontmoeting: zijn aangezicht zoeken

Deel vijf - Bidden in de praktijk
12. Ontzag: zijn grootheid prijzen
13. Intimiteit: zijn genade ontdekken
14: Strijd: hem om hulp vragen
15. De praktijk: dagelijks gebed

Bijlage - een paar andere schema's voor dagelijks gebed
Bibliografie
Dank
Noten
Over de auteur

Klik hier om het interview te lezen dat EO Visie met de auteur had over onder meer dit boek.
Klik hier voor een bespreking van dit boek in het Nederlands Dagblad.

Tim Keller (1950) is senior pastor van de Redeemer Presbyterian Church in New York City. Eerder verschenen van hem een groot aantal titels, waaronder de bestseller In alle redelijkheid – Christelijk geloof voor welwillende sceptici. Van dit boek zijn inmiddels meer dan 20.000 exemplaren verkocht in Nederland.


Keer terug naar de startpagina

In zijn nieuwste boek behandelt Tim Keller een kernbegrip uit het christelijk geloof: het gebed.

Productspecificaties
EAN : 9789051945362
Auteur(s) : Keller, Tim
Taal : Nederlands
Onderwerp : Geloofsopbouw
Uitgever : Wijnen, Uitgeverij Van
Verschenen : Juli 2022
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 320
Afmetingen : 211 x 140 x 30 mm
Gewicht : 50 gram
Velden met een * zijn verplicht
Eerlijk, praktisch en wijs
Recensie door: Maaike

Het zou me niet verbazen als dit boek het standaardwerk over bidden wordt (en voor mij is het dat al). Keller belicht het gebed in zijn boek van verschillende kanten. Enerzijds schrijft hij over de theoretische en theologische (en soms zelfs haast filosofische) aspecten van het gebed. Hij put daarbij veelvuldig uit de bronnen die nagelaten zijn door de grote christelijke denkers.

Anderzijds is zijn boek ook uitermate praktisch en realistisch. Zinnen als "Denk eraan dat niemand al deze aanwijzingen kan uitvoeren in één blok van meditatie en gebed." en "Bidden is altijd werken, en vaak moeizaam." hoeven de lezer niet te verrassen. Ze laten zien dat Keller een eerlijk en nuchter beeld van het gebed wil schetsen. Hij laat zien dat we enerzijds grote verwachtingen mogen hebben van God en van het gebed tot Hem, maar dat we tegelijkertijd te maken hebben met de gebrokenheid en onvolkomenheid van de realiteit. "Er is in gebed een verlangen dat in dit leven nooit vervuld wordt, en soms krijgen we het gevoel dat de diepe bevrediging waar we in het gebed naar verlangen zelden plaatsvindt, met grote tussenpozen. Het gebed is een reis." Keller wil duidelijk geen toverformule neerzetten, en dat maakt zijn boek heel eerlijk en oprecht.

Tegelijk is zijn boek ook heel aanmoedigend en wijs. Keller geeft veel adviezen die getuigen van grote bijbelkennis en diep inzicht. Persoonlijk vond ik zijn aanwijzingen met betrekking tot de opbouw van het gebed (de driedeling aanbidding/lofprijzing - boete en bekering - voorbede) bijvoorbeeld heel inzichtgevend en behulpzaam.

Aanmoedigend is Keller vooral wanneer hij laat zien dat het gebed zo ontzettend de moeite waard is. "Gebed is ontzag, intimiteit, worsteling - en toch is het de weg naar de werkelijkheid. Er is niets belangrijker, of moeilijker, of rijker, of meer levensveranderend. Er is absoluut niets zo geweldig als bidden." Deze overtuiging stempelt het hele boek en maakt dat je ook echt aan de slag wilt met hetgeen hij schrijft. (Opvallend: dit is één van de weinige boeken die na lezing niet in de boekenkast belandt, maar in huis is blijven 'rondslingeren' en er regelmatig weer bij gepakt wordt!)

Er is nog veel meer te zeggen over dit boek. Maar wat mij betreft moet het vooral gewoon gelezen, herlezen en beoefend worden!!