Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

De onwillige profeet

Titel : De onwillige profeet
Auteur(s) : Keller, Tim
EAN : 9789051945751
Uitgever : Uitgeverij Van Wijnen
Prijs : € 17,95
Beschikbaar
Alphen : Voorraad in de winkel onbekend
Den Haag : Voorraad in de winkel onbekend
Leiden : Voorraad in de winkel onbekend
Zoetermeer : Voorraad in de winkel onbekend
De onwillige profeet

Jona en het geheim van Gods genade

(Geen beoordelingen)
Delen:
Beschrijving

Het boek De onwillige profeet door Tim Keller gaat over het Bijbelboek Jona en het geheim van Gods genade. Timothy Keller is als geen ander in staat om dit Oud-Testamentische boek toegankelijk te maken voor mensen in deze tijd.

De geschiedenis van Jona is een van de bekendste verhalen uit de Bijbel. Het is misschien ook wel de minst begrepen geschiedenis. Veel mensen, ook niet gelovigen, kennen het verhaal: een opstandige profeet die een opdracht van God trotseert en wordt opgeslokt door een grote vis. Maar er zit veel meer in dat verhaal van Jona dan de meesten van ons zich realiseren.

In 'De onwillige profeet' laat Tim Keller zien, welke lagen er diep verborgen in het Bijbelboek Jona aanwezig zijn. Timothy Keller poneert dat Jona één van de slechtste profeten in de hele bijbel was. Toch ziet hij ook een parallel tussen Jona, de verloren zoon en Jezus Christus. Jezus geeft ook aan hoe Hij zichzelf terug zag in Jona. Hoe kunnen we één van de meest provocerende profeten nu vergelijken met Jezus?

De reis van Jona eindigt niet als hij uit de buik van de vis wordt gespuwd. Het verhaal gaat dan verder in een tweede deel met een opmerkelijk open einde. Waarom eindigt Jona met een soort cliffhanger? Keller geeft daarin een antwoord op dat opmerkelijk en vreemde slot van het verhaal. Tim Keller is ook in staat om te laten zien dat het een krachtige christelijke boodschap bevat.

De barmhartigheid van God die ons altijd ergens heen zal sturen waar we liever niet zouden komen, naar mensen waar we liever niets mee te maken zouden hebben, en uiteindelijk naar de diepste beweegredenen van God brengt ons zo op verrassende wegen. In een tijd van groeiende verdeeldheid laat De onwillige profeet ons Gods liefde voor mensen zien. Het boek leert ons als christenen om te luisteren naar Gods roeping, zelfs als die ons naar ongemakkelijke plaatsen brengt.

Het boek over Jona heeft politiek en samenleving iets te zeggen. The New York Times plaatste dan ook een hoofdstuk uit het boek als voorpublicatie.

Tim Keller (1950) was senior pastor van Redeemer Presbyterian Church in New York en schreef een groot aantal boeken. Er zijn in Nederland meer dan 160.000 exemplaren van zijn werk verkocht, waaronder de bestsellers In alle redelijkheid (25.000 exemplaren) en De vrijgevig God (20.000 exemplaren).

Productspecificaties
EAN : 9789051945751
Auteur(s) : Keller, Tim
Taal : Nederlands
Onderwerp : Geloofsopbouw
Thema : Christendom
Kritiek op en exegese van heilige teksten
Geloofsopbouw
Met betrekking tot christenen en christelijke groepen
Uitgever : Uitgeverij Van Wijnen
Verschenen : September 2019
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 176
Afmetingen : 210 x 140 x 18 mm
Gewicht : 289 gram
Velden met een * zijn verplicht