Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Bidden in de nacht

Titel : Bidden in de nacht
Auteur(s) : Warren, Tish
EAN : 9789051946017
Uitgever : Uitgeverij Van Wijnen
Prijs : € 19,95
Beschikbaar
Alphen : Voorraad in de winkel onbekend
Den Haag : Voorraad in de winkel onbekend
Leiden : Voorraad in de winkel onbekend
Zoetermeer : Voorraad in de winkel onbekend
Bidden in de nacht

Voor wie werken, waken en wenen

(Geen beoordelingen)
Delen:
Beschrijving

Bidden in de nacht is een nieuw boek van Tish Warren, auteur van het boek Liturgie voor het alledaagse. Dit boek gaat in op de thema's: Werken, waken en wenen.

Hoe kunnen we God in het donker vertrouwen? Tish Warren, de schrijfster van Liturgie van het alledaagse (3e druk oktober 2020), behandelt in haar nieuwe boek thema's als menselijke kwetsbaarheid, lijden en Gods schijnbare afwezigheid. Ze doet dat aan de hand van de nachtelijke liturgische gebeden van de kerk, de completen.

In een tijd van twijfel en verlies gaven de gebeden van de kerk haar grond onder de voeten. 'Ieder gebed dat ik ooit gebeden heb is deels een belijdenis geweest: “Ik geloof, kom mijn ongeloof te hulp.” Dat was mijn gebed, terwijl ik de versleten woorden van de completen bad. En de kerk antwoordde te midden van mijn zwakheid, met haar oude stem: “Hier zijn een paar woorden. Bid ze. Ze zijn sterk genoeg om je te dragen. Ze zullen je helpen in je ongeloof.”'

Waar vinden we troost als we 's nachts piekerend wakker liggen? Dit boek biedt een gelovige en openhartige benadering van de moeilijkheden in ons gewone leven, in een wereld vol onzekerheid.

Tish Harrison Warren is priester in de Anglicaanse kerk in Noord-Amerika. Ze is verbonden aan de Church of the Ascension in Pittsburgh, Pennsylvania. Ze schreef eerder Liturgie van het alledaagse (3e druk). Haar artikelen en essays verschijnen in de New York Times, Christianity Today, Comment Magazine en elders. Ze woont met haar man en drie kinderen in Pittsburgh, Pennsylvania.

"Ik ken maar weinig hedendaagse schrijvers die zo pastoraal, profetisch en poëtisch schrijven als Tish Warren. Ik ken maar weinig schrijvers die met zoveel hoop, gratie en schoonheid over de diepe, duistere dingen van het leven schrijven."
-Karen Swallow Prior

"Dit heb ik nodig: schrijvers die eerlijk zijn over zichzelf, het leven en God. En-toch-boeken."
-Janneke Burger-Niemeijer over Warrens eerste boek:

Productspecificaties
EAN : 9789051946017
Auteur(s) : Warren, Tish
Taal : Nederlands
Onderwerp : Geloofsopbouw
Thema : Christendom
Christelijk leven en gewoontes
Geloofsopbouw
Met betrekking tot christenen en christelijke groepen
Uitgever : Uitgeverij Van Wijnen
Verschenen : September 2021
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 208
Afmetingen : 215 x 141 x 20 mm
Gewicht : 321 gram
Velden met een * zijn verplicht