Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Lichtval

Titel : Lichtval
Auteur(s) : Yancey, Philip
EAN : 9789051946116
Uitgever : Uitgeverij Van Wijnen
Prijs : € 22,50
Beschikbaar
Alphen : Voorraad in de winkel onbekend
Den Haag : Voorraad in de winkel onbekend
Zoetermeer : Voorraad in de winkel onbekend
Lichtval

Autobiografie

(Geen beoordelingen)
Delen:
Beschrijving

Lichtval is het memoir of de autobiografie van Philip Yancey. Het is zijn verbazende reis waarin hij zijn geloof weet te behouden vanuit een wettische cultuur naar een wereld van genade en hoop.

Opgevoed door een verarmde weduwe die kost en inwoning verdiende als Bijbelleraar in Atlanta in de jaren vijftig, vonden Philip Yancey en zijn broer, Marshall, manieren om zich buiten de grenzen van hun acht voet brede caravan te wagen. Maar toen Yancey op de universiteit zat, ontdekte hij een schokkend geheim over de dood van zijn vader - een geheim dat de beweegredenen begon te verlichten die zijn moeder tot extreme, vaak vijandige religieuze overtuigingen dreven en het geloof dat haar zonen waren gewijd voor een goddelijke zaak.

Op zoek naar antwoorden duikt Yancey in de oorsprong van zijn familie en neemt ons mee op een suggestieve reis van het achterland van de Bible Belt naar de drukke straten van Philadelphia; van woonwagenparken tot kerkelijke heiligdommen; van vreemde eenlingen in het gezin tot predikers van vuur en zwavel en ontwaken uit de kindertijd door middel van natuur, muziek en literatuur.

Na verloop van tijd stuurde het gewicht van religieuze en gezinsdruk beide zonen op tegengestelde paden - de ene in de richting van genezing van de impact van wat hij een 'giftig geloof' noemt, de andere in een zelfdestructieve spiraal.

Lichtval is een aangrijpend familieverhaal dat zich afspeelt tegen een turbulente tijd in het Amerika van na de Tweede Wereldoorlog, gevormd door de botsing van zuidelijk fundamentalisme met de toenemende druk van de burgerrechtenbeweging en krachten uit de jaren zestig van sociale verandering. Door fragmenten uit zijn persoonlijke geschiedenis en zijn zoektocht naar verlossing samen te voegen, getuigt Yancey van de blijvende kracht van onze honger naar waarheid en de mogelijkheid van geloof dat geworteld is in genade in plaats van angst.

"Ik geloof echt dat dit het enige boek is waarvoor ik op aarde ben gezet om te schrijven", zegt Yancey. “Zoveel van de elementen uit mijn kindertijd – raciale vijandigheid, politieke verdeeldheid, culturele oorlogen – zijn in moderne vorm weer opgedoken. Terugkijken wijst me vooruit.”

In dit boek over de familiebanden en de aantrekkingskracht van extremistisch geloof, vertelt een van de meest gevierde christelijke schrijvers van vandaag zijn onverwachte reis van een strikt fundamentalistische opvoeding naar een leven van mededogen en genade - een onthullende memoire die "uitnodigt tot vergelijking met Hillbilly Elegy" (Publishers Weekly, recensie met ster).

"Dit verbluffende verhaal herinnert ons eraan dat de enige manier om te blijven leven is om God om het onmogelijke te vragen: liefde, vergeving en hoop." - Kate Bowler, New York Times bestsellerauteur van Everything Happens for a Reason

Productspecificaties
EAN : 9789051946116
Auteur(s) : Yancey, Philip
Taal : Nederlands
Onderwerp : Geloofsopbouw
Uitgever : Uitgeverij Van Wijnen
Verschenen : Februari 2023
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 320
Afmetingen : 212 x 140 x 25 mm
Gewicht : 50 gram
Velden met een * zijn verplicht