Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Herkerken toekomst geloofsgemeenschappen

Titel : Herkerken toekomst geloofsgemeenschappen
Auteur(s) : Wierenga, Peter en Remmelt Meijer
EAN : 9789055605774
Uitgever : 7700204
Prijs : € 17,99
Beschikbaar
Alphen : Voorraad in de winkel onbekend
Den Haag : Voorraad in de winkel onbekend
Zoetermeer : Voorraad in de winkel onbekend
Herkerken toekomst geloofsgemeenschappen

De toekomst van geloofsgemeenschappen

(1 beoordeling)
Delen:
Beschrijving

In het boek 'Herkerken, de toekomst van geloofsgemeenschappen' focussen Remmelt Meijer en Peter Wierenga op de belangrijkste maatschappelijke ontwikkelingen waar kerken op kunnen inspelen, mits ze durven mee te bewegen.

Aan de hand van theologische doordenking, praktijkverhalen en -voorbeelden, trekken de auteurs lijnen vanuit de coronacrisis naar de toekomst. Dit doen zij op basis van trends die zich al een aantal jaren steeds duidelijker aftekenen.

Corona deelt drie klappen uit aan de kerken, denken Wierenga en Meijer. Losheid en individualisme worden versterkt. Juist door de focus op het streamen wordt duidelijk hoe centraal de kerkdienst nog steeds staat. En er lijkt weinig gevoel voor urgentie; met nieuwe apparatuur en steeds veranderende aanwezigheidscijfers wachten totdat het kerkelijk leven weer 'gewoon' verder kan gaan, is zelfbedrog. Het 'oude normaal' is geen optie meer.

Al geruime tijd vinden er maatschappelijke ontwikkelingen en kantelingen plaats die ook het kerkzijn beïnvloeden. De Coronacrisis heeft deze veranderingen extra zichtbaar gemaakt en uitvergroot. Maar voelen kerken zelf wel de urgentie? En is er bij kerken bereidheid tot aanpassen van hun koers? 'Herkerken' laat zien hoe een periode van crisis en verandering, die in eerste instantie een kerk(gemeenschap) op scherp zet, met het juiste meebewegen kansen biedt om goed in te spelen op de uitdagingen van vandaag.

Voor wie na wil denken over kerk-zijn in de Corona tijd en erna! Zie daarvoor ook: Herkerken, het werkboek

Remmelt Meijer, 52, theoloog, predikant geweest in de gereformeerd vrijgemaakte kerk, gewerkt bij de Amsterdamse vernieuwingsplek Stroom en nu als zzp'er coach en begeleider van kerken.

Peter Wierenga is betrokken bij het missionaire werk van de NGK als consulent bij Missionair Steunpunt NGK. Hij is daarnaast zelfstandig kerkelijk werker en eigenaar van Bureau Kerkwerk. Al 25 jaar werkt hij in, met en voor kerken en mocht bij zo'n 120 kerken meewerken en in de keuken kijken. Hij is actief in gemeenteopbouw, visie en beleidsontwikkeling, pastoraat, missionair kerkzijn en kerkplanting.

Productspecificaties
EAN : 9789055605774
Auteur(s) : Wierenga, Peter en Remmelt Meijer
Taal : Nederlands
Onderwerp : Theologie
Uitgever : 7700204
Verschenen : Oktober 2021
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 152
Afmetingen : 220 x 140 x 15 mm
Gewicht : 50 gram
Velden met een * zijn verplicht
Voor na de corona-tijd
Recensie door: S. de Bruijn

Herkerken heb ik met veel plezier gelezen, omdat het me wel interessant leek om na te denken over de tijd na Corona. Want zoveel is al wel duidelijk, dat hierna het voor de kerken weer uitdgend zal zijn om de nieuwe situatie goed in te vullen. Niet alles is bruikbaar voor ons, maar het zou leuk zijn om dit ook in een groep te bespreken.