Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Zeven brieven uit de wereldkerk

Titel : Zeven brieven uit de wereldkerk
Auteur(s) : Veelen, Wouter van
EAN : 9789055606030
Uitgever : Vuurbaak
Prijs : € 14,99
Beschikbaar
Alphen : Voorraad in de winkel onbekend
Den Haag : Voorraad in de winkel onbekend
Leiden : Voorraad in de winkel onbekend
Zoetermeer : Voorraad in de winkel onbekend
Zeven brieven uit de wereldkerk

Bemoediging en uitdaging voor de kerk in Nederland

(Geen beoordelingen)
Delen:

Ook verkrijgbaar als:
Beschrijving

Het boek, zeven brieven uit de wereldkerk, onder redactie van Wouter van Veelen, laat een belangrijke spiegel zien voor kerken in Nederland. De bedoeling is dat dit een bemoediging en een uitdaging is voro de kerk in Nederland.

De kerk in West-Europa heeft het moeilijk. Lange tijd gold het Westen als een christelijk werelddeel. De kerk speelde een centrale rol in de samenleving. Zendelingen en missionarissen trokken vanuit het Westen de wereld in om het goede nieuws te brengen. Die tijd lijkt voorgoed voorbij. Kerken zijn in zwaar weer terechtgekomen. Geloven in God is niet meer vanzelfsprekend en jongeren haken af.

Op andere plekken in de wereld groeit en bloeit de kerk. Wat is het geheim van kerken in Afrika, Azië en Latijns-Amerika? Hoe kijken niet-Westerse christenen tegen de situatie van de kerk in het Westen aan? Wat zouden wij kunnen leren? Heeft de kerk in Nederland nog toekomst?

In dit boek komen zeven kerkleiders uit het netwerk van GZB, KerkInActie en Verre Naasten aan het woord. In zeven brieven houden ze de kerk in Nederland een spiegel voor: om te bemoedigen, uit te dagen en te inspireren.

Wouter van Veelen (1982) is predikant van de Magnificatkerk in Tiel en verbonden als promovendus aan de Theologische Universiteit Kampen, waar hij onderzoek doet naar Afrikaanse evangelische theologie. Hiervoor werkte hij als predikant in Anduze (Zuid-Frankrijk) en Loenen aan de Vecht.

Productspecificaties
EAN : 9789055606030
Auteur(s) : Veelen, Wouter van
Taal : Nederlands
Onderwerp : Geloofsopbouw
Reeks : Snuf-serie
Uitgever : Vuurbaak
Verschenen : Juni 2022
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Afmetingen : 221 x 141 x 10 mm
Gewicht : 50 gram
Velden met een * zijn verplicht