Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Nieuwe testament sv met strong-code geb

Titel : Nieuwe testament sv met strong-code geb
Auteur(s) :
EAN : 9789057191398
Uitgever :
Prijs : € 44,95
Beschikbaar
Alphen : Voorraad in de winkel onbekend
Den Haag : Voorraad in de winkel onbekend
Zoetermeer : Voorraad in de winkel onbekend
Nieuwe testament sv met strong-code geb
(Geen beoordelingen)
Delen:
Beschrijving

De hardback van het Nieuwe Testament met Strongnummers bevat de tekst van het Nieuwe Testament (Statenvertaling) met in de tekst het coderingsysteem dat in de 19de eeuw ontwikkeld is door dr. J.H. Strongs en aan het einde van de 20ste eeuw door prof. dr. M. Robinson en L.W. Pierce is aangepast en uitgebreid.

Deze coderingen geven aan welke woorden gebruikt zijn in de oorspronkelijke Griekse tekst. Het grote voordeel van de Strong-coderingen is dat ook een leek op het gebied van het Grieks toch meer informatie boven water kan krijgen over de grondtekst. Daarnaast is het coderingssysteem internationeel veel gebruikt. Gegevens kunnen hierdoor eenvoudig vergeleken worden met andere publicaties die ook gebruikmaken van Strong-coderingen.

Dit Nieuwe Testament van de Statenvertaling bevat Strong-coderingen en VTM-coderingen, uitgevoerd met een harde kaft. Deze coderingen maken het voor iedereen mogelijk uitgebreidere studie te doen naar de brontekst van de Bijbel. Gelijkluidende bijbelgedeelten en losse woorden kunnen op een dieper niveau vergeleken worden, zonder dat kennis van het Grieks is vereist. De Strong-coderingen leiden tot de mogelijke vertalingen van de woorden, de VTM-coderingen (voice-tence-mood) tot de vervoeging van de werkwoorden. Beide zijn terug te vinden in het bijbehorend Lexicon.

James Strong (1822-1894) was professor in de exegetische theologie aan het Drew Theological Seminary. Met de hulp van meer dan honderd collega's publiceerde hij in 1890 de 'Strong's Exhausitive Concordance of the Bible', die hij baseerde op de 'King James Version'.

De VTM-coderingen zijn in 1992 ontwikkeld door Larry Pierce. Naast de betekenis van het werkwoord zijn in het Lexicon ook de grammaticale eigenschappen opgenomen.

Productspecificaties
EAN : 9789057191398
Taal : Nederlands
Onderwerp : Bijbelse handboeken
Verschenen : Augustus 2007
Uitvoering : Ingenaaid
Conditie : Nieuw
Pagina's : 466
Gewicht : 50 gram
Velden met een * zijn verplicht