Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Strijd tussen aionen

Titel : Strijd tussen aionen
Auteur(s) : Vrooland, Gerard
EAN : 9789058112156
Uitgever : Highway Media
Prijs : € 24,95
Beschikbaar
Alphen : Voorraad in de winkel onbekend
Den Haag : Voorraad in de winkel onbekend
Leiden : Voorraad in de winkel onbekend
Zoetermeer : Voorraad in de winkel onbekend
Strijd tussen aionen

Hoe Johannes 2000 jaar geleden de Apocalyps beleefde en inzicht kreeg in de ontwikkeling van onze tijd

(Geen beoordelingen)
Delen:
Beschrijving

De Strijd tussen aionen is een boek wat qua opzet anders is dan de meeste boeken over de Apocalyps (Het Bijbelboek Openbaringen). De auteur Gerard Vrooland verstaat de kunst dit moeilijke Bijbelboek toegankelijk te maken voor niet-theologen, terwijl in alles blijkt dat hij zelf een theoloog van niveau is.

Het gebeurde tegen het einde van de eerste eeuw. Op Patmos zag Johannes het, hoorde hij het, beleefde hij het en beschreef hij het: de Apocalyps.Apocalyps betekent letterlijk dat de deksel van de geschiedenis afgaat. Machten uit onzichtbare dimensies worden openbaar in visioenen, een taal die totaal anders is dan de taal van een historicus. De apostel Johannes beleefde het bijna 2000 jaar geleden. Wat hij zag, beleven wij nu.

Onze eeuw kenmerkt zich steeds meer als een bijzondere tijd, de mensheid zit gevangen in een apocalyptische achtbaan. Grote machten drijven ons tegen wil en dank op om mee te doen aan een wapenwedloop, de technologische revoluties, de consumptiekoorts met als bijeffect de opwarming van de aarde, klimatologische catastrofes, verlies van biodiversiteit en een opeenstapeling van macht in handen van een gewetenloze elite.

Strijd tussen aionen neemt ons mee in de beleving van Johannes. De lezer zal begrijpen dat we de Apocalyps niet kunnen lezen als een chronologische voorstelling van wat komen gaat. Net als in een droom schemeren in visioenen lagen van inzicht door elkaar in beeldtaal. Getallen vragen verbeelding. Ze zijn niet om te tellen maar om te verstaan in de vertelling.

Productspecificaties
EAN : 9789058112156
Auteur(s) : Vrooland, Gerard
Taal : Nederlands
Onderwerp : Geloofsopbouw
Uitgever : Highway Media
Verschenen : Oktober 2021
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 368
Afmetingen : 240 x 160 x 20 mm
Gewicht : 50 gram
Velden met een * zijn verplicht