Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Toelichting op de brief aan de Romeinen

Titel : Toelichting op de brief aan de Romeinen
Auteur(s) : Pawson, David
EAN : 9789059693500
Uitgever :
Prijs : € 14,95
Beschikbaar
Alphen : Voorraad in de winkel onbekend
Den Haag : Voorraad in de winkel onbekend
Leiden : Voorraad in de winkel onbekend
Zoetermeer : Voorraad in de winkel onbekend
Toelichting op de brief aan de Romeinen
(Geen beoordelingen)
Delen:
Beschrijving

De Brief aan de Romeinen is een uitleg door David Pawson van dit bijzondere Bijbelboek. Paulus schreef zijn langste brief aan een gemeente die hij niet zelf gesticht heeft en feitelijk ook nooit bezocht.

De verklaring hiervoor ligt in haar geschiedenis. De gemeente zit midden in een crisis. Hoewel ze oorspronkelijk uit Joden bestaat , trekt ze al snel heidenen aan. Als alle Joden Rome moeten verlaten, blijft er een gemeente uit de heidenen over.

In die periode raakt de vervangingstheologie in zwang. God zou de Joden hebben afgewezen en de christelijke gemeente hebben aangewezen als uitverkoren volk. Dat veroorzaakt een groot conflict als de Joden naar Rome mogen terugkeren en weer deel willen uitmaken van de gemeente daar.

In zijn reactie probeert Paulus aan te tonen hoeveel de Joden en heidenen gemeen hebben. Hij smeekt de Romeinse gelovigen uit de heiden hun Joodse broeders van harte te verwelkomen.

Dit grote thema vormt rode draad door de brief. Pawson plaatst Paulus onderwijs niet alleen in een historisch kader, maar laat ook de juiste essentiële begrippen zien van fundamentele geloofsthema's zoals zonde, redding, vlees en Geest voor christenen anno nu.

Het boek bevat studievragen waardoor het bijzonder geschikt is voor huiskringen en Bijbelstudiegroepen.

David Pawson was een geliefd Bijbelleraar en schrijver. Hij reisde jaren lang over de gehele wereld om mensen te onderwijzen uit Gods Woord. Veel van zijn boeken zijn in het Nederlands vertaald.

Productspecificaties
EAN : 9789059693500
Auteur(s) : Pawson, David
Taal : Nederlands
Onderwerp : Theologie
Verschenen : Mei 2015
Uitvoering : Ingenaaid
Conditie : Nieuw
Velden met een * zijn verplicht