Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Een pleidooi voor geloof

Titel : Een pleidooi voor geloof
Auteur(s) : Strobel, Lee
EAN : 9789059991156
Uitgever : Gideon, Stichting Uitgeverij
Prijs : € 19,95
Beschikbaar
Alphen : Voorraad in de winkel onbekend
Den Haag : Voorraad in de winkel onbekend
Leiden : Voorraad in de winkel onbekend
Zoetermeer : Voorraad in de winkel onbekend
Een pleidooi voor geloof

Een journalist onderzoekt de grootste bezwaren tegen het Christendom

(Geen beoordelingen)
Delen:
Beschrijving

Van Lee Strobel is er nu het boek : een pleidooi voor geloof. Op de hem bekende wijze ontrafelt hij als journalist de vragen die in deze kwestie spelen en geeft daar antwoorden op die als relevant beschouwd kunnen worden, zonder dat je het gelijk ééns moet zijn met hem

'Het geloof nu is een vaste grond van de dingen die men hoopt, en een bewijs van de zaken die men niet ziet' staat er in Hebreeën 11 vers 1. Als je gelooft, zijn het woorden die houvast bieden, een fundament geven. Maar wat moet je met die woorden als je niet gelooft? Geloven lijkt dan iets ongrijpbaars. Iets wat ergens in de atmosfeer zweeft en waar je bij kunt of niet. Gelovigen kunnen er ook zo vaag over praten,alsof ze zelf ook geen idee hebben wat het precies inhoudt. En dan zijn er nog de vragen die je bij het leven kunt stellen, of bij dat ingewikkelde boek, de Bijbel? Het leven biedt toch genoeg omstandigheden die je doen twijfelen aan het bestaan van een liefhebbende, persoonlijke God? En de Bijbel... is dat niet een samenraapsel van onwetenschappelijke overleveringen en onsamenhangende tegenstrijdigheden?

Hoezo een pleidooi voor geloof; er pleit meer voor ongeloof! Lee Strobel dacht ooit ook zo. In zijn boek Een pleidooi voor geloof zet hij de acht grootste bezwaren tegen het christendom op een rijtje. Bezwaren als: het bestaan van het lijden, het kwaad en de hel, het niet wetenschappelijk kunnen bewijzen van wonderen, de evolutietheorie, de arrogantie te beweren dat Jezus de enige weg tot God is. Hij gaat in gesprek met deskundigen en zet hun reacties op deze bezwaren op een rijtje. Lees en oordeel zelf.

Lee Strobel schreef ook de bestsellers Bewijs genoeg (over de historische bewijzen voor het leven van Jezus Christus) en Feiten genoeg (over de wetenschappelijke bewijzen voor het geloof in de schepping en de Schepper).

Productspecificaties
EAN : 9789059991156
Auteur(s) : Strobel, Lee
Taal : Nederlands
Onderwerp : Geloofsopbouw
Uitgever : Gideon, Stichting Uitgeverij
Verschenen : November 2021
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 318
Afmetingen : 235 x 155 x 35 mm
Gewicht : 493 gram
Velden met een * zijn verplicht